Hrvatski sabor sutra bira svog novog predsjednika

Autor: Poslovni.hr/Hina , 09. listopad 2012. u 15:09
PXL

Hrvatski sabor sutra će, u nastavku 5. sjednice, birati svog novog predsjednika, za kojega SDP predlaže Josipa Leku, dosadašnjeg potpredsjednika i obnašatelja dužnosti predsjednika.

Hrvatski sabor sutra će, u nastavku 5. sjednice, birati svog novog predsjednika, za kojega SDP predlaže Josipa Leku, dosadašnjeg potpredsjednika i obnašatelja dužnosti predsjednika.

SDP je danas, na sjednici Kluba zastupnika, potvrdio odluku po kojoj će koalicijskim partnerima Josipa Leku predložiti za predsjednika Sabora, dužnost koju je Leko privremeno obnašao zbog bolesti dosadašnjeg predsjednika parlamenta Borisa Šprema, koji je preminuo prošle nedjelje.

Klub SDP-a odlučio je i da će Dragicu Zgrebec, svoju dugogodišnju saborsku zastupnicu, predložiti za potpredsjednicu Sabora. SDP je danas najavio i da će Leku na dužnosti predsjednika Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav naslijediti SDP-ov zastupnik Peđa Grbin, te da će preminulog Borisa Šprema u zastupničkim klupama zamijeniti dosadašnja zamjenica ministra znanosti, obrazovanja i športa Marija Lugarić.

Uoči sutrašnjeg nastavka 5. sjednice Sabora, koji prošloga tjedna nije zasjedao zbog smrti Borisa Šprema, sastat će se Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP). Na dnevnom redu MIP-a je rasprava o zahtjevu predsjednika Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Vojislava Stanimirovića da zastupnički mandat stavi u mirovanje, te da ga u zastupničkim klupama počne mijenjati Dragan Crnogorac.

Zahtjev za mirovanje zastupničkog mandata Saboru je uputio i SDSS-ovac Jovo Vuković, pa bi se umjesto njega u zastupničke klupe trebao vratiti Mile Horvat. MIP će sutra odlučivati i o ostavci koju je na zastupničku dužnost podnio bivši predsjednik HSS-a Josip Friščić, umjesto kojega bi zastupnički mandat trebao početi obnašati njegov nasljednik na čelu stranke Branko Hrg.

Komentirajte prvi

New Report

Close