Hrvatski poduzetnik vodit će poslovanje vodeće europske agencije za smještaj

Autor: Marija Crnjak , 30. kolovoz 2023. u 09:05

Investicijski fond Platinum Equity početkom godine preuzeo je tri najveće domaće agencije za najam luksuznog smještaja My Istria, Croatia Luxury Rent i Istria Home, koje su time postale dio agencije Awaze.

Europska turistička agencija Awaze za najam privatnog smještaja imenovala je Josipa Stulića, osnivača hrvatske agencije Croatia Luxury rent, čelnim čovjekom za poslovanje na području južne Europe. Stulić preuzima operativno poslovanje ove grupacije na tržištima Hrvatske, Portugala, Španjolske, Francuske, Italije, Grčke i Cipra.

Operativno će nastaviti voditi poslovanje na području RH, te će uz dosadašnja zaduženja vođenja poslovnih procesa Croatia Luxury Rent-a, My Istria i Istria Home-a voditi brigu i o poslovanju agencije Novasol.

Kako je poznato,  investicijski fond Platinum Equity početkom godine preuzeo je tri najveće domaće agencije za najam luksuznog smještaja My Istria, Croatia Luxury Rent i Istria Home, koje su time postale dio agencije Awaze. To je vodeća europska grupacija za najam privatnog smještaja koja posluje u 36 zemalja svijeta i samo je prošle godine osigurala usluge za preko osam milijuna gostiju u više od 110.000 smještajnih jedinica.

Stulić je tada imenovan na poziciju glavnog operativca Awazea za područje Hrvatske u kategoriji najma luksuznog smještaja, a sada Stulić osim agencija za najam luksuznog smještaja preuzima i operativno poslovanje agencije Novasol, tvrtke članice Awaze-a koja je prošle godine domaćem turizmu osigurala preko 800.000 noćenja. Prema dostupnim podacima, četiri subjekta koja posluju u sklopu Awaze-a su Hrvatskoj u protekloj sezoni osigurala gotovo 1,8 milijuna noćenja, stoji u današnjoj objavi.

Kako navode, objedinjavanjem i regionalnim preslagivanjem tržišnog upravljanja, Awaze planira osnažiti agencijsko poslovanje pod okriljem jakog branda te multipliciranjem godišnjih budgeta dodatno osnažiti razvojnu, promotivnu i prodajnu realizaciju.

„Cilj je da kroz poslovanje Awaze-a na području južne Europe dodatno oplemenimo snagu svih uključenih poslovnih subjekata i podignemo rezultate. Okrupnjavanjem nekih od najvećih agencija na području najma privatnog smještaja postali smo jedan od ključnih faktora domaćeg turizma. Plan je dodatno ojačati poziciju Awaze-a kao jednog od ključnih faktora i značajnog integratora ostvarenja ukupnog turističkog rezultata na razini domaćeg turizma“ ističe Stulić.

Komentirajte prvi

New Report

Close