Hrvatska u 2024. dobiva prvi Hyatt, u planu i 208 stanova u dvije rezidencijalne zone

Autor: Marija Crnjak , 25. siječanj 2023. u 22:00
Ukupna površina čitavog zahvata je 23.500 četvornih metara/PD

Dogus grupa uložit će 55 milijuna eura u Regency Zadar Maraska, gradit će ga Kamgrad.

Tijekom iduće godine u Zadru bi se trebao otvoriti prvi hotel u Hrvatskoj koji će poslovati pod svjetskim brendom Hyatt, potvrdili su u srijedu iz Dogus grupe, koja upravo gradi Hyatt Regency Zadar Maraska hotel na mjestu nekadašnje tvornice Maraska u centru grada.

Gradilište su jučer posjetili i predstavnici Hyatta te ministrica turizma Nikolina Brnjac. Vrijednost ulaganja u hotel je 55 milijuna eura, a hotel bi vrata gostima trebao otvoriti čak osam godina od kad je turski Dogus najavio ulazak u ovu investiciju.

133

soba i apartmana imat će zadarski hotel, uz konferencijsku dvoranu na 400 kvadrata

Ukupnih 120 milijuna
Zadarski hotel imat će 133 soba i apartmana, bar, restorane, spa zonu, konferencijsku dvoranu od 400 kvadratnih metara. Uz hotel će se izgraditi nova dvotračna cesta koja će povezivati Trpimirovu obalu s ulicom Miroslava Krleže, a u planu su i dvije rezidencijalne zone s 208 stanova.

Ukupna površina čitavog zahvata je 23.500 četvornih metara. Plan je da hotel bude u funkciji do sezone 2024., no Burak Baykan, regionalni direktor Dogus grupe krajem 2022. izjavio je da je to ambiciozan plan, no hotel bi u pogonu trebao biti bar do kraja godine.

Zanimljivo je da je pandemija utjecala i na tijek ovog projekta, jer je promijenila hotelsku uslugu, a i Hyatt je promijenio svoje standarde, tako da je investitor nove standarde morao inkorporirati u postojeći projekt. To je također usporilo projekt, no u prosincu je potpisan ugovor s glavnim izvođačem Kamgradom, koji će biti zadužen za izgradnju hotela.

Baykan je nedavno otkrio i da je dosadašnja planirana investicija bila 100 milijuna eura, međutim uz promjene na tržištu i poskupljenje građevinskog materijala, trenutna investicija je procijenjena na 120 milijuna eura, od čega je 55 milijuna eura vezano isključivo uz hotel.

Sahenk

Drago nam je što sada ulažemo u ovu povijesnu zgradu Maraske, vjerujemo da ćemo dodatno osnažiti urbanu kvalitetu destinacije.

“U prošlosti smo ulagali u turistički sektor kroz marine i hotele u Zadru, Šibeniku i Dubrovniku. Drago nam je što sada ulažemo u ovu povijesnu zgradu Maraske koja će služiti hrvatskom turizmu s našim dugogodišnjim partnerom Hyattom.

Planiramo investirati i u razvoj rezidencijalnog dijela oko samog hotela, čime će ukupna investicija iznositi 120 milijuna eura. Vjerujemo da ćemo ovime dodatno osnažiti urbanu kvalitetu destinacije.

Za sada nam je prioritet Hyatt Regency Zadar Maraska Hotel. Zadru je takav vrhunski hotel sa svim pogodnostima u centru grada uistinu potreban”, naglasio je jučer predsjednik Uprave i CEO Doğuş grupe Ferit Şahenk.

Podrška ministrice Brnjac
Ministrica Nikolina Brnjac istaknula je da je Vlada novi investicijski ciklus u turizmu usmjerila putem sredstava iz NPOO-a te Višegodišnjeg financijskog okvira, ali i novog Zakona o turizmu koji će dati novi okvir za sustav poticanja investicija.

“Poticanjem investicija omogućuje se i gospodarski razvoj i kvalitetan život i rad u turističkim destinacijama. Stoga vjerujem da će ovaj hotel otvoriti nove mogućnosti za Zadar i pridonijeti njegovom pozicioniranju kao destinacije koja kvalitetom i ponudom zadovoljava sve potrebe suvremenih turista”, kazala je ministrica.

Komentirajte prvi

New Report

Close