Hrvatska treća na ljestvici omiljenih odredišta njemačkih kampera

Autor: Poslovni.hr , 22. siječanj 2018. u 09:40
Foto: Thinkstock

U kategoriji država, Hrvatska se kao auto-destinacija nalazi na trećem mjestu sa 7,6 posto udjela, iza Njemačke koje uvjerljivo vodi s 27,6 posto.

Istra je osmu godinu zaredom najpoželjnije regionalno odredište njemačkih automobilista, pokazalo je istraživanje glasovitog njemačkog automobilskog kluba ADAC-a. Popularnost Istre povećala se za jedan posto u odnosu na prošlu godinu, na 13 posto udjela. Daleko iza nje na drugom i trećem mjestu su Lago di Garda u Italiji s 5,2 i Dalmacija s pet posto udjela, dok je na četvrtom mjestu Veneto i Friuli s 3,9 posto.

Kako piše Glas Istre, ADAC svake godine provodi testiranje o putovanjima osobnim vozilom na odmor između 170.000 ruta koje za svoje članove sastavljaju ADAC-ovi stručnjaci. Istraživanje obuhvaća podatke o korištenju ADAC-ovog Routenplannera za trasiranje itinerara iz Njemačke prema destinacijama u kojima Nijemci provode godišnji odmor. U trasiranim rutama na Istru se, prema uzorku od 1,3 milijuna upita korisnika ADAC-ova Routenplannera, odnosilo njih 13 posto, što je istaknulo Istru kao najtraženiju regiju.

U kategoriji država, Hrvatska se kao auto-destinacija nalazi na trećem mjestu sa 7,6 posto udjela, iza Njemačke koje uvjerljivo vodi s 27,6 posto, te Italije s 18,1 posto, ali ispred Austrije (6,8 posto) i Turske (6,2 posto). Hrvatskoj je pripalo visoko treće mjesto i na ljestvici omiljenih odredišta njemačkih kampera, nakon Italije i Njemačke, a ispred Francuske i Španjolske.

Komentirajte prvi

New Report

Close