Hrvatska pošta korisnicima objavila dobru vijest

Autor: Poslovni.hr/Hina , 21. siječanj 2022. u 13:19
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

U Hrvatskoj pošti ističu kako se  međunarodni poštanski promet vraća u stanje prije početka pandemije.

Od petka korisnici usluga Hrvatske pošte mogu međunarodne pošiljke slati u 191 državu i teritorij na svim kontinentima, priopćili su iz Hrvatske pošte.

Zbog posljedica pandemije, navodi se, međunarodni je poštanski promet u protekle dvije godine bio otežan, a među brojnim državama čak i onemogućen. U vrlo kratkom roku trebalo je naći alternative transportne smjerove za pošiljke iz udaljenih zemalja, stoji u priopćenju

Kako je zračni promet bio u velikoj mjeri prekinut, prijevoz pošiljaka obavljao se cestovnim i željezničkim pravcima zbog čega nije bilo razmjene s nekim udaljenim zemljama.

Od petka, 21. siječnja, listi zemalja u koje se mogu slati pošiljke (https://www.posta.hr/stanje-u-medunarodnom-postanskom-prometu/8392) pridodano još 55 zemalja i teritorija među kojima su, primjerice: Afganistan, Bolivija, Indonezija, Iran, Mongolija, Pakistan, Sudan, Uzbekistan i Vijetnam.

Prema određenim odredištima trenutačno je omogućeno slanje samo pismovnih pošiljaka mase do dva kilograma. U Hrvatskoj pošti ističu kako se  međunarodni poštanski promet vraća u stanje prije početka pandemije.

Komentirajte prvi

New Report

Close