Hrvatska pošta ima novu korisnu uslugu, evo kako od sada možete plaćati u više od 1.000 poslovnica

Autor: Poslovni.hr , 19. siječanj 2022. u 06:00
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Svaki poštanski ured ima na šalterima istaknut QR kod koji korisnik aplikacije prilikom plaćanja treba očitati mobitelom.

Odsad robu i usluge Hrvatske pošte (HP) u ukupno 1016 poštanskih ureda kupci mogu platiti putem aplikacije Aircash, prvog hrvatskog digitalnog novčanika.

Osim što žele pratiti trendove i navike potrošača i kupaca kako bi zadržali postojeće i privukli nove, iz HP-a kažu da žele ojačati ulogu “predvodnika u digitalizaciji poslovanja u Hrvatskoj”.

”Svaki naš poštanski ured ima na šalterima istaknut QR kod koji korisnik aplikacije prilikom plaćanja treba očitati mobitelom. Digitalnim načinom u poštanskim uredima možete platiti maloprodajni asortiman (osim HAC ENC bonova, biljega, e-bonova od mobilnih operatera te lutrijskih igara i srećki), poštanske usluge, uslugu brze dostave Paket24 i filatelističke proizvode”, pojašnjavaju iz HP-a.

Aircash je najbrže rastući hrvatski fintech s više od 200.000 aktivnih korisnika samo u Hrvatskoj, koji korisnicima nudi mogućnost uplate i isplate gotovine putem aplikacije. U statusu su licencirane institucije za elektronički novac.

Upisani su i u European Banking Authority (EBA), koji je krovni regulator i što im daje pravo poslovati u svih zemljama članicama EU. Osim u Hrvatskoj, dostupni su u Sloveniji, Austriji, Njemačkoj, Španjolskoj i Rumunjskoj, s tendencijom širenja i na ostale države članice.

Komentirajte prvi

New Report

Close