Hrvatska nesigurna zemlja za turiste? Možda za političare

Autor: Marija Crnjak , 02. rujan 2020. u 13:12
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

S obzirom na to da radim kao medicinska sestra i da su iza mene teški i naporni mjeseci, trebala sam mir i mjesto gdje ću se osjećati sigurnom, ispričala je gošća iz Njemačke koja se odmara u Brelima.

I ove srijede donosimo vam iskustva gostiju koji upravo  borave u turističkim objektima u Hrvatskoj, a koja je za svoj tjedni bilten prikupila Hrvatska udruga turizma. Iako su Vlade njihovih zemalja Hrvatsku stavile na listu nesigurnih zemalja zbog porasta broja zaraženih, ovi gosti u Hrvatskoj se osjećaju sigurno, i uživaju. Inače, HUT ovaj bilten šalje na brojne adrese u Hrvatskoj i inozemstvu, uključujući i one koje donose odluke o sigurnosti putovanja.

“Sjajna lokacija hotela, bazen i plaža. Ljubazno osoblje. Uživali smo u wellness tretmanima i vrtnoj terasi restorana s prekrasnim pogledom na more. Voljeli bismo vratiti se ponovno”, Laszlo, Mađarska, Gost Hotela Sol Umag, Plava Laguna

Sara iz Njemačke odsjela je u Garden Suites and Rooms Sol Umag. Za svoj boravak govori: “Hrana je bila sjajna, a higijenski koncept za COVID-19 sjajno funkcionirao. Objekt je smješten odmah uz more, s prelijepim pogledom i dječjim igralištem. Nadmašena su sva moja očekivanja i s obzirom da smo se osjećali zaista sigurno, preporučila bih ga obiteljima”.

Eva iz Slovenije bila je u Hotelu Materada Plava Laguna:  “Zadovoljna sam našim izborom za provođenje odmora. Animacija je bila tako dobra, naša su djeca uživala. Također, osoblje u hotelu bilo je sjajno, definitivno se vraćamo i preporučujemo hotel”.

“Super lokacija hotela. Bogata animacija, a većina osoblja govori dobro njemački jezik. U blizini hotela su različiti sadržaji – od najma jet skija, pedalina i drugoga, a WI FI je dostupan i na plaži”, Erna iz Njemačke, gošća Hotela Materada Plava Laguna

„U Hrvatskoj sam prvi put. S obzirom na to da radim kao medicinska sestra i da su iza mene teški i naporni mjeseci, trebala sam mir i mjesto gdje ću se osjećati sigurnom. Naime, mnogo je mojih sunarodnjaka ovog ljeta ostalo u Njemačkoj i odlučilo se na odmor na našim znamenitim jezerima ili na Baltiku i Sjeverno moru. Na navedenim, popularnim i zaista prekrasnim turističkim destinacijama, odjednom se stvorio prevelik broj ljudi i gužva, a to je nešto što sam svakako željela izbjeći. Bez poteškoća sam prošla granicu i od prvog dana se osjećam sigurno, kako u hotelu (Bluesun hotel Soline**** u Brelima), tako i gdje god sam putovala po Hrvatskoj.
Što se hotela tiče, zaista sve funkcionira besprijekorno, dezinfekcijska sredstva su postavljena svugdje, hrana je zaštićena pleksiglasom i serviraju je kuhari, moguće je doručkovati i večerati na otvorenom, na terasi – što mi mnogo znači; osoblje se pridržava propisanih mjera, svi nose maske i paze na distancu. Plaže su ovdje umjereno popunjene i važno mi je da uvijek mogu naći lijepo i sigurno mjesto. Mogu reći da uistinu uživam u svim blagodatima gostoprimstva i turističkim atrakcijama koje Brela i Hrvatska nude.”  Sandra Nothdurft, Munchen, Njemačka, gošća Bluesun hotela Soline ****, Brela

“Predivno mjesto … dobro organizirana struktura … luksuzne usluge … ljubazno gostoljubivo i vrlo profesionalno osoblje … dobro strukturirani i čisti šatori … mjere zaštite od ok … ne dopuštajući da se pandemijski strah nadire … VRH!”, Karlo i Vanessa, Italija/Milano, gosti Arena One 99 Glampinga.

“Moj dečko i ja apsolutno uživamo u boravku u Areni One 99 Glamping. Osjećamo se stvarno sigurno – poštuju se sve sigurnosne mjere. Nemamo puno kontakata s drugim ljudima jer većinu vremena provodimo na plaži ili u svojoj kućici”, Johanna Hatinger, Austrija, Salzburg, gošća Arena One 99 Glampinga.

“Ovdje se osjećamo vrlo ugodno. Veoma sigurno s obzirom na pandemiju, jer se poštuju higijenska pravila. Usluga je vrlo uljudna, a na svježem zraku s puno vjetra ne bojimo se korone! Također ponuda je vrlo raznolika za djecu, tako da nećemo biti besposleni”, Obitelj Rapp iz Njemačke, Aueheim, gosti Arena One 99 Glampinga

„Osjećam se sigurno u vašem resortu, Istri i u Hrvatskoj. Dapače, osjećam se sigurnije nego u Njemačkoj. Ne vidim razloga da vas i u ovoj situaciji ne preporučim svojim bližnjima. Rado ću vas preporučiti“, Claudia, Njemačka, gošća Apartmana Splendid Pula

„Mi smo tu već dva tjedna i ostajemo još jedan kako smo i planirali. Ja radim s ljudima, tako da je veća mogućnost da se zarazim u Njemačkoj nego na odmoru. Mediji prikazuju situaciju u Hrvatskoj gorom nego što jest, no u Omišu nismo po prvi puta tako da smo znali što nas očekuje i kako će izgledati naš smještaj. Vrlo pozitivno smo iznenađeni načinom kako se svi pridržavaju pravila”, kazao je za Deutsche Welle Daniel Schmidt iz Stuttgarta koji se odmara u Omišu.

„Iznajmili smo cijelu kuću za sebe i prijatelje, tu smo već dva tjedna, a za vikend idemo doma onako kako smo planirali. Ujutro odemo na plažu, poslije kad zagužva idemo u smještaj i uživamo na bazenu, svi se pridržavaju pravila, pa ne vidimo nikakav problem. Već smo se pripremili gdje ćemo na povratku kući stati na testiranje, a od velikih kolona i čekanja ne strahujemo – što bude, bit će“, za DW iz Omiša kazao je Oliver Rockelmann.

Komentirajte prvi

New Report

Close