Hrvatska najtraženija destinacija Nijemaca, traže se kuće za odmor

Autor: Marija Crnjak , 12. travanj 2021. u 22:00
HomeToGo tražilica za najam kuća za odmor visoko smjestila RH kao poželjnu destinaciju/R. Anić/PIXSELL

Hrvatska se našla pri samom vrhu na nekoliko lista spomenutog istraživanja, na drugom smo mjestu na listi najtraženijih zemalja za ljetni odmor u 2021.

Prema rezultatima istraživanja najveće svjetske tražilice za najam kuća za odmor HomeToGo, Hrvatska je na tržištu Njemačke zauzela prvo mjesto na listi top 100 najpopularnijih turističkih destinacija u 2021. godini, izvijestila je voditeljica Ispostave Hrvatske turističke zajednice u Münchenu Nera Miličić.

Hrvatska se našla pri samom vrhu na nekoliko lista spomenutog istraživanja, na drugom smo mjestu na listi najtraženijih zemalja za ljetni odmor u 2021. godini, kao i na listi najtraženijih zemalja za cijelu 2021. godinu.

Na navedenim listama prvo mjesto drži Njemačka, dok su se iza Hrvatske našle zemlje kao što su Italija, Španjolska, Francuska, Austrija.

U sklopu istraživanja napravljena je i lista top 100 destinacija za praznik Duhova na kojoj je Hrvatska zauzela četvrto mjesto, odmah iza vodeće Njemačke i regija na obalama Baltičkog i Sjevernog mora.

“Istraživanje pokazuje kako smo prepoznati kao destinacija s vrhunskom ponudom kuća za odmor, posebno onih na osami i u prirodi, koje su trenutno jako tražene. Okretanje prirodi svakako je trend koji će ostati i nakon pandemije”, istaknula je Miličić.

Istraživanje je bazirano na 16 milijuna pretraženih pojmova u HomeToGo, gdje je primjena filtera fleksibilnih datuma putovanja u odnosu na prošlu godinu porasla za 600%.

Također, rezultati pokazuju da 63% ispitanika preferira odsjedanje u kući za odmor, a 71% ispitanika želi putovati osobnim automobilom. Kao motiv za putovanje 63 posto ih izdvaja plažu, a njih 60 posto nacionalne parkove i prirodu.

Komentirajte prvi

New Report

Close