Hrvatska liječnica upozorava: Čini se da najgore tek dolazi

Autor: Poslovni.hr , 03. travanj 2021. u 09:27
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Nitko nije očekivao da će biti potrebe za otvaranjem dodatnih jedinica intenzivnog liječenja.

Za Dnevnik HTV-a govorila je Željka Gavranović, specijalistica anesteziologije, reanimatologije i intenzivnog liječenja iz KBC-a Sestre milosrdnice.

“Čini se da crno vrijeme tek dolazi”, kazala je, otkrivši da je trenutno najmlađi pacijent u bolnici star oko 48 godina, dok su u prošlom valu to bile puno starije osobe.

Željka Gavranović rekla je da je u bolnici trenutačno oko 230 pacijenata, a 45 od njih u jedinicama intenzivnog liječenja, oko 40 ih je na respiratoru, jedan na ECMO-u.

“U jedinici intenzivnog liječenja imali smo dva hitna prijema u 15 minuta, bolesnik čije se stanje pogoršalo na odjelu i jedna bolesnica iz Siska, oboje u teškom stanju i na respiratoru. Zabrinjava brzina priljeva pacijenata”, rekla je.

Naglašava da nitko nije očekivao da će biti potrebe za otvaranjem dodatnih jedinica intenzivnog liječenja.

“Prije dva mjeseca, kada smo napuštali bolnicu, bili smo optimistični i nadali smo se da je najgore prošlo, ali čini se da najgore tek slijedi. Sve je veći broj mlađih pacijenta s teškim kliničkim slikama koje brzo progrediraju i čini se da crno vrijeme tek dolazi”, upozorila je Gavranović.

Komentirajte prvi

New Report

Close