Hrvatska i Turska mogu razmjenu povećati deset puta

Autor: Ante Pavić , 28. travanj 2014. u 08:59
Velik potencijal u robnoj razmjeni s Turskom/Nel Pavletić/PIXSELL

Poduzetnici dviju zemalja dogovarali su suradnju.

Obujam međusobne robne razmjene između Turske i Hrvatske od gotovo 400 milijuna dolara je nedovoljan i želimo ga povećati. Siguran sam da bi se s većom suradnjom predstavnika i poduzetnika dvije zemlje ona mogla povećati 10 puta.

Izjavio je to u petak Aytug Onur, predsjednik udruge BALKANiSAD-a i člana Upravnog odbora Trgovačko-industrijske komore grada Burse na Hrvatsko-turskom poslovnom forumu koji se održao u prostorijama Hrvatske gospodarske komore. Taj grad od dva milijuna stanovnika drugi je najveći industrijski grad u Turskoj u kojemu je uz povijesno veliku tekstilnu industriju, iznimno snažna i autoindustrija koja proizvodi automobile marke Peugeot, Renault i Fiat.

U delegaciji se nalazi i 17 predstavnika turskih kompanija od kojih najveći broj iz tekstilne, softverske i prehrambene industrije koji će u razgovoru s 15 hrvatskih kolega, među kojima su predstavnici hrvatske tekstilne i konditorske industrije, pokušati dogovoriti suradnju. BALKANiSAD je udruga koju su prije dvoje godine osnovali stanovnici grada Burse koji potječu s Balkana. Osim što želi pojačati poslovne veze s Hrvatskom, Bursa isto želi i na znanstvenom planu pa će predložiti suradnju dvaju sveučilišta.

Komentirajte prvi

New Report

Close