Hrvatska i Južna Koreja uspostavljaju direktnu zračnu liniju između dviju država

Autor: Poslovni.hr/Hina , 30. prosinac 2015. u 15:10
Foto: Thinkstock

Sporazum će omogućiti uspostavu izravnih redovnih linija u zračnom prometu čime bi se dodatno potaknuo daljnji rast turističkih dolazaka.

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić i veleposlanik Republike Koreje Hyung-won Suh potpisali su u srijedu sporazum dviju vlada o zračnom prometu, kojim se omogućava uspostava izravnih redovnih linija u zračnom promet među dvjema državama, priopćeno je iz Ministarstva.

Sporazum će omogućiti uspostavu izravnih redovnih linija u zračnom prometu čime bi se dodatno potaknuo daljnji rast turističkih dolazaka. U zadnjih nekoliko godina Republika Koreja je postala najdinamičnije turističko tržište s najviše dolazaka turista u Hrvatsku izvan europskog kontinenta, kaže se u priopćenju.

Dodaje se kako je u prvih deset mjeseci ove godine u Hrvatsku iz te zemlje stiglo više od 300 tisuća turista, a do kraja ove godine očekuje se da će ih biti više od 350 tisuća. 

Korejski mediji i ugledni turistički portali poput The Chosun Ilbo Hrvatsku svojim čitateljima opisuju kao malu srednjeeuropsku zemlju s ugodnim plažama i slikovitim mediteranskim gradovima, a u zadnjih nekoliko godina aktivni blogeri koji pišu o putovanjima skrenuli su pažnju korejskim turistima na zadivljujući krajolik Hrvatske i pristupačne cijene, kažu u Ministarstvu.

"Danas potpisani Sporazum rezultat je snažnog interesa za daljnje unaprjeđenje iznimnih bilateralnih odnosa i gospodarskog razvoja između Republike Hrvatske i Republike Koreje, a njime se uspostavlja međunarodno-pravni okvir u području međunarodnog civilnog zračnog prometa između dviju država i omogućava jednostavnije uspostavljanje prometnih, putničkih i robnih tokova", navodi se u priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close