Hrvatska će uskoro dobiti još jedan Tehnološki park

Autor: Poslovni.hr , 21. listopad 2017. u 11:15
Foto: Thinkstock

“Dat će im priliku da stvaraju svoje male poduzetničke firme, a imat će potpuni support za pisanje EU projekata, u računovodstvu i zapravo će stvorit preduvjete da rastu i razvijaju se”.

Početkom 2020. godine Split bi trebao dobiti svoj Tehnološki park za start-upove. Bit će to prepoznatljivo mjesto okupljanja lokalne tehnološke zajednice. Novac za projekt osiguran je iz EU fondova i vrijedan je 20 milijuna kuna. Split će tako napokon dobiti sadržaj potreban njegovoj IT startup zajednici.

Studenti i poduzetnici u Splitu svoje će poslove u budućnosti razvijati u okviru Tehnološkog parka splitskog sveučilišta. Tu će slobodno boraviti, raditi i koristiti resurse koji će im biti na raspolaganju, piše N1.

"Dat će im priliku da stvaraju svoje male poduzetničke firme + imat će potpuni support za pisanje EU projekata, u računovodstvu, svim zajednički dijeljenim uslugama i zapravo će stvorit preduvjete da rastu i razvijaju se", rekao je Krešimir Budiša, voditelj projekta.

Budući splitski inkubator visoke tehnologije u prvim će godinama poslovanja biti od velike važnosti za Luku Vukovića, mladog inovatora i poduzetnika koji je u potrazi za radnim prostorom.

"Prostor ovoga tipa gdje bi se moglo uštedjeti novca bi mi sigurno samim time značio puno, a druga stvar to je prostor napravljen da surađuješ s brojnim drugim startupovima tako da bi sami taj dodir s drugim startup firmama bi donio puno u samoj razmjeni tih iskustava", rekao je poduzetnik Luka Vuković.

Komentirajte prvi

New Report

Close