Hrvatska će graditi i davati javne stanove u najam, a postojat će još jedna mogućnost

Autor: Suzana Varošanec , 21. veljača 2020. u 10:39
Foto: GettyImages

Država bi financirala njihovu izgradnju, dok bi jedinice lokalne samouprave upravljale najmom i dodjeljivale prema potrebama.“ rekao je Štromar dodajući da će postojati i mogućnost otkupa tih stanova, ali tek nakon dugotrajnog najma od strane korisnika.

Hrvatska će se pridružiti onim zemljama koje su se opredijelile u području stanogradnje za model izgradnje i davanja javnih stanova u najam pa će, kako je na današnjoj press konferenciji najavio ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar, započeti aktivnosti na izradi novog zakona koji će to regulirati.

„Dosadašnje analize uključujući i aktualna strategija stanovanja potvrđuju da imamo potrebe za javnim stanovima za najam. Izdao sam nalog da se pristupi izradi rješenja, odnosno nacrta Zakona o javnim stanovima. Država bi financirala njihovu izgradnju, dok bi jedinice lokalne samouprave upravljale najmom i dodjeljivale prema potrebama.“ rekao je Štromar dodajući da će postojati i mogućnost otkupa tih stanova, ali tek nakon dugotrajnog najma od strane korisnika.

Komentari (7)
Pogledajte sve

Decentralizirajte državu, rasporedite sve agencije, zavode, ustanove, javna poduzeća… po cijeloj Hrvatskoj. Socijalnu stanogradnju, brigu o socijalno-ugroženima ostavite općinama i gradovima. Nema centraliziranije države u EU-u od Hrvatske. Samo Zagreb buja od pustih  državnih i paradržavnih službi a 30 km dalje pustoš.

<span class=”title title–small”>amadeo,hvala na informaciji,ali “tko razumije,shvatit će”!Ipak mislim,kada sam vidio u tvojoj poruci da nisam jedini komu se to dešava,baš i nije neka “blamaža”,već administrator poslovnoga to radi namjerno.Mi koji “oštrije” komentiramo njihove članke,samo se nama to sve dešava.Lp,
</span>

BUJICA, 21.02.2020. u 11:19
Upadam u dnevnikov članak,jer drugčije ne mogu obavijestiti čitatelje te “renomirane” tiskovine,ne da mi blokiraju poruke,brišu moje komentare,sada na avataru vidim da netko želi biti sa mnom prijatelj,ali kada “uđem” u prijatelje,nema ništa.I to su mi blokirali.Ja se ne sekiram,samo mi je žao onih koji šalju uzalud poruke,ili žele biti prijatelj samnom,sve je nepotrebno,jer sam totalno blokiran.Čudi me da mi još daju da mogu njihove članke komentirati,vjerovatno će i to blokirati.Ukratko,”tko ih .ebe”!

 

to ti nema veze s tobom osobno, ovdje ti sve pise o ovoj blamazi

https://www.poslovni.hr/forum/tema/redizajn-portala-foruma-2020/page/18/#post-4213540

 

zna se tko ce dobiti te stanove koje cemo svi mi skupo placati!!! povleastena kasta iz HNS-a i HDZ-a!!!

a za koga se uopce grade ti silni stanovi kad nasi ljudi masovno iseljavaju?? ima li itko normalan tko predlaze ove komunisticke umotvorine?

New Report

Close