Hrvat krenuo kući pa zaustavljen na autocesti u Njemačkoj, evo što je policija našla u tajnom pretincu

Autor: Poslovni.hr , 04. lipanj 2023. u 08:19
FOTO: Pixabay

“Vidljivo nervozan i, prema vlastitim izjavama, na povratku kući iz Nizozemske, muškarac nije znao objasniti ostatke kokaina na njegovim rukama koji su pronađeni na testu za droge”, kazao je glasnogovornik carine

Carinici u njemačkom gradu Kölnu tijekom dvije kontrole vozila 8. svibnja oduzeli su veliku količinu droge – više od 23 kilograma amfetamina, gotovo pet kilograma kokaina i oko kilogram heroina. Uz to, zaplijenili su 24.000 eura krivotvorenog novca. Uhićene su dvije osobe, a jedna od njih je Hrvat (34).

“Svaka od dvije zapljene je izuzetna sama po sebi, ali nikada nismo imali dva takva izravna pogotka u jednom danu. Ulična vrijednost zaplijenjene droge je više od 620.000 eura”, rekao je Jens Ahland, glasnogovornik Glavnog carinskog ureda u Kölnu. Zbog istrage, naime, detalji su tek sada mogli biti objavljeni, prenosi Fenix magazin.

Vozilo 34-godišnjeg Hrvata izuzeto je iz prometa na autocesti A61 oko 20 sati. “Vidljivo nervozan i, prema vlastitim izjavama, na povratku kući iz Nizozemske, muškarac nije znao objasniti ostatke kokaina na njegovim rukama koji su pronađeni na testu za droge. U njegovom automobilu brzo su pronašli skrovište droge, koje je bilo skriveno vijcima na tepihu na suvozačevom sjedalu između podvozja i podnice vozila, a u njemu je bilo više od 23 kilograma amfetamina i oko kilogram heroina te 24.000 eura, to su bile krivotvorine novčanice od 500 eura. I ova količina krivotvorenog novca za nas je novi rekord”, kazao je glasnogovornik carine.

Osim njega, istoga dana na autocesti A3 prema Frankfurtu uhićen je 34-godišnji Crnogorac. Test njegovih ruku na droge otkrio je izloženost kokainu, a u vozilu su pronađene četiri cigle te droge i pametni telefon.

Komentirajte prvi

New Report

Close