HRT zbunio privatne iznajmljivače, još smišljaju odgovor na pitanje što sada s pristojbama

Autor: Marija Crnjak , 07. travanj 2020. u 13:10
FOTO: GettyImages

Na društvenim mrežama neki iznajmljivači su se požalili da su dobili odbijenicu od HRT-a, drugi su se pohvalili da su uspjeli odjaviti prijamnike u praznim apartmanima, ali tek u drugom pokušaju.

Hrvatska radiotelevizija pokazuje ovih dana da nije baš sigurna imaju li privatni iznajmljivači pravo na odjavu prijamnika u uvjetima lockdowna zbog pandemije, što je jedna od Vladinih mjera pomoći turizmu da preživi period bez prihoda. Na društvenim mrežama neki iznajmljivači su se požalili da su dobili odbijenicu od HRT-a, drugi su se pohvalili da su uspjeli odjaviti prijamnike u praznim apartmanima, ali tek u drugom pokušaju.

“Dobila sam odbijenicu uz obrazloženje: “Mogućnost privremene odjave obveze plaćanja mjesečne pristojbe odnosi se, prema do sada donesenim mjerama od strane Vlade RH, isključivo na pravne osobe, obrte i druge djelatnosti, koje su zbog novonastale situacije morale prestati s radom”, pojasnila je jedna iznajmljivačica. Druga je prvi put dobila odbijenicu, sutradan je ponovila zahtjev, i HRT joj odobrio odjavu do prestanka vanredne situacije.

Pitali smo HRT da nam pojasne tko ima pravo na odjavu prijamnika i s kojim kriterijima, te nas je zanimalo i koliko zahtjeva za odjavu su dosad zaprimili? Nismo dobili nijedan konkretan odgovor. S HRT-a su nam tek poručili “da je Hrvatska radiotelevizija u pripremi odluke kojom će regulirati ova pitanja”.

Komentirajte prvi

New Report

Close