HRT će odsad sam naplaćivati svoje pristojbe

Autor: Poslovni dnevnik , 02. siječanj 2018. u 22:00
Za nove dužnosti trebat će zaposliti još ljudi/Robert Anić/PIXSELL

Javna televizija preuzela lukrativni posao s pokretanjem ovrha.

Hrvatska radiotelevizija će sama provoditi naplatu neplaćenih radiotelevizijskih pristojba dospjelih nakon 1. siječnja 2018., uključujući i pokretanje ovrha, a sve one neplaćene dospjele do tog datuma, naplatit će se preko dosad angažiranih odvjetničkih društava, potvrđeno je na HRT-u.

S HRT-a nisu detaljnije izvijestili o tehničkim pojedinostima, broju angažiranih zaposlenika i planiranom trošku za provođenje naplate neplaćenih mjesečnih pristojba.

No, kako je istaknuto s HRT-a, u lipnju 2017. za provedbu ovršnih postupaka, na temelju Zakona o dopuni Zakona o HRT-u  prihvaćenog na prijedlog zastupnika Mosta, treba zaposliti najmanje 70 novih administrativnih zaposlenika i zasad nepoznat broj novih pravnika. Uz to, treba izdvojiti najmanje 30 do 35 milijuna kuna za nova radna mjesta i razne troškove.

Na HRT-u napominju kako je naplata pristojbe 2003., kada taj posao još nisu radila odvjetnička društva, iznosila 91,8 posto, a "2016.  taj je postotak, zahvaljujući angažmanu odvjetničkih društava, iznosio čak 98 posto. Preciznije, da je ostao isti postotak naplate kao iz 2003., HRT  bi u 2016. naplatila 75 milijuna kuna godišnje manje".

Komentirajte prvi

New Report

Close