Hotelski lanac Hyatt zainteresiran za Brijune i Kupare

Autor: Marija Crnjak , 06. ožujak 2014. u 12:05
Veliki Brijun prva Hyattova meta/P. Macek/PIXSELL

Sukob u Ukrajini glavna tema. Lov na ulagače uspješan. Hyatt se navodno javio na poziv za iskazivanje interesa za Kupare.

Iako se najavljuje rast turističkoga prometa od 4,5 posto na svjetskoj razini zahvaljujući porastu potražnje u Kini, Indiji i Rusiji, eskalacija sukoba u Ukrajini znatno je smanjila optimizam, o čemu se na veliko govori na sajmu ITB u Berlinu.

Zabrinutost ne kriju ni hrvatski hotelijeri, kojima je rusko tržište vrlo važno. Boris Žgomba iz Udruge hrvatskih putničkih agencija upozorava na to da bi do dodatnoga pada ruskog tržišta moglo doći čak i ako se samo počnu spominjeti sankcije EU. Ministar Darko Lorencin ne očekuje da će sukobi u Ukrajini ugroziti emitivno tržište koje je važno Hrvatskoj. "Budno pratimo što se događa i činimo sve da pojednostavimo ishođenje viza, što je presudno za održanje ruskoga emitivnog tržišta", kazao je ministar, čiji je boravak u Berlinu posvećen provedbi investicijskoga plana od sedam milijardi eura.

Neslužbeno doznajemo, u utorak navečer bio je na neformalnom sastanku s nekolicinom ulagača koje, za početak, zanima projekt Veliki Brijun. Navodno su na sastanku bili predstavnici hotelske grupacije Hyatt, ali i neke tvrtke koje nemaju veze s turizmom, no imaju novac i zanima ih ulaganje u turizam kroz konzorcij s drugim igračima, uključujući i lokalne. Hyatt je zainteresiran i za Kupare. Neslužbeno, javio se na poziv za iskazivanje interesa koji traje do 10. ožujka. Lorencin je otkrio tek da se na natječaj zasad javilo pet investitora, no nije želio reći imena. Navodno su, uz Hyatt, interes iskazali i Agrokorova Karisma, turski Rixos te ulagači iz Azerbajdžana.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Izaberite SVJETSKE BRENDOVE ……a Todorića pošaljite nek gradi
Toplice u zadarskom zaleđu!


Samo da postupak bude transparentan.

ma i da ne bude, samo neka dođu da konačno dođe netko tko nije iz njemačke, austrije ili mađarske. hyatt znači sezonu cijele godine a to će puli i dubrovniku donijeti značajnu dodanu vrijednost, dok od ovih šetača i pržača na suncu nema puno kruha.

Samo da postupak bude transparentan.

New Report

Close