Horvat priznao: Kinezi ne misle ulagati ni u Uljanik ni 3. maj

Autor: Poslovni.hr , 21. lipanj 2019. u 11:49
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Dodao je da trenutno pronalaze legalan način da se brodovi koji su u određenoj fazi gotovosti završe i isporuče.

Ministar gospodarstva Darko Horvat usposjetu je slovenskim Mokricama gdje je medijima komentirao budućnost hrvatske brodogradnje, piše RTL.

Horvat je kazao kako Kinezi nemaju namjere ući kao strateški partneri u Uljanik grupu, ali da imaju insteresa za Brodarski institut u Zagrebu.

"Informacije koje sam primio iz veleposlanstva u Narodnoj Republici Kini idu u prilog intencijama o kojima govorimo u posljednjih mjesec dana – da postoji ozbiljna namjera kineskog partnera da se s Brodarskim institutom dogovori i ima zajednički nastup u novim projektima, ali u ovom trenutku nema ikakve ozbiljnije namjere da kineski brodograditelj kupi ili uđe u strateško partnerstvo u 3. maju, odnosno Uljanik grupi",  rekao je Horvat.

Dodao je da trenutno pronalaze legalan način da se brodovi koji su u određenoj fazi gotovosti završe i isporuče.

Komentari (5)
Pogledajte sve

Kinezi nikada ne ulažu ali nikada oni kupuju

A Debeljak?

Jučer Uljanik, danas Brodarski institut, a sutra neka treća bajka jer realno stanje stvari glasi “nemam pojma šta ja tu zapravo radim i koga zastupam, ni koji su mi rezultati do sada, ali znam da će porezni obveznici na kraju morati sanirati sve dubioze”.

Nesposobni ministar koji je zastitnik ruskih interesa u RH jos je jedanput pokazao koliko je nesposoban. Joso Petrovic je njegov gospodar i ministar u sjeni. Darko H. se bavi zaposljavanjem stranacke sitnezi po ministarstvu i agencijama ministarstva

New Report

Close