Hoćemo li uskoro ostati bez lijekova? Sastanak Marića i Beroša s veledrogerijama bez konkretnog rješenja

Autor: Poslovni.hr , 06. travanj 2021. u 13:24
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Ministar zdravstva Vili Beroš i ministar financija Zdravko Marić održali su danas sastanak s predstavnicima veledrogerija, a vezano uz pronalaženje rješenja za sanaciju dugovanja veledrogerijama.

Diana Percač iz HUP-ove Koordinacije veledrogerija obratila se medijima nakon sastanka, piše N1.

“Dotakli smo se brojnih problema s kojima se susreće i ministarstvo zdravstva i financija i veledrogerije u ovoj jednoj velikoj nelikvidnosti kakvu nismo imali u svojoj povijesti. Nažalost, nismo došli do konkretnog rješenja i za konkretno rješenje morat ćemo pričekati još 10-ak dana, do novog sastanka. Što će biti unutar tih 10-ak dana ne mogu vam reći jer će svaki predstavnik unutar svoje kuće iznijeti zaključke i odlučiti što dalje”, rekla je.

“Sa zalihama koje imamo i koje se nalaze u ljekarnama teško je reći koji pacijenti i kada će ostati bez lijekova. Zalihe su ograničene, i ne mogu odgovoriti na to pitanje”; rekla je Percač.

Na pitanje što se dogodilo na sastanku ako nisu dobili konkretan prijedlog, kaže:

“Shvatili su gdje je problem, pokazali smo kako je dug rastao u međuvremenu unatoč svim sastancima koje smo imali prošle godine i uplatama dug je narastao na 6,5 milijardi kuna prije ove uplate 900 milijuna kuna. Nama je izuzetno bitna dinamika plaćanja kako bismo mogli prilagoditi poslovanje prema njoj”.

“Dugoročno rješenje je postepeno smanjivanje dugova i svođenje na zakonom definirane rokove plaćanja”, rekla je, piše N1.

Komentirajte prvi

New Report

Close