Hoće li novo vodstvo LRH zadržati ‘stare’ menadžere?

Autor: Suzana Varošanec , 30. rujan 2019. u 13:44
Premium Hotel Ambasador, dio je portfelja opatijske turističke kompanije, Foto: PD

Heimo Waldemar Hirn postao je predsjednik Uprave opatijske kompanije.

Jedini član Uprave opatijske OHM Grupe Heimo Waldemar Hirn koji upravlja s opatijskim hotelima Bristol, Astoria i Opatija, postao je predsjednik Uprave Liburnia Riviera Hotela, zamjenjujući na toj funkciji Giorgia Caduma.

To je odluka Nadzornog odbora LRH-a od 26. rujna, nakon što je dotadašnja cijela Uprava podnijela ostavke. Uz Cadumovu to znači i ostavku dotadašnjeg člana Uprave Dine Hrelja, šefa svih hotelskih operacija i nabave, pa se njihove ostavke, zasad u vidu pretpostavke, pripisuju procesu ulaska novog vlasnika, kako bi kroz ovladavanje upravljačkom polugom ostvario svoj kompletan nadzor. U tome će im pomagati njihovi odvjetnici, od koji je u Hrvatskoj navodno glavni Branimir Žarković. Nadzornici su istodobno za člana Uprave LRH-a imenovali Johannesa Böcka, koji je izravno povezan s kupoprodajom većinskog paketa dionica LRH-a, kao direktor tvrtke Gitone Adriatic, kupca 53,94% udjela, temeljem čega je nastala obveza objavljivanja ponude za preuzimanje preostalih dionica hotelske kuće.

Gitone Adriatic je osnovan krajem lipnja od strane austrijskog Gitone Beteiligungsverwaltungs GmbH, s kojeg je naknadno prenesen taj jedini članski udjel na drugu, mlađu hrvatsku tvrtku Gitone Kvarner. Njezin direktor je isto Böck, a ona je kroz prijenos postala kupčev osnivač. Ovisno kako se računa, to je organizacijski nekoliko stepenica ispod predstavnika krovnog kapitala – obitelji Lürssen iz Bremena, poznatih graditelja megajahti za multimilijardere i naši izvori kažu jedne od najbogatijih obitelji u Njemačkoj.

OHM Grupa s 30 zaposlenika na kraju prošle godine ostvarila je oko 25 milijuna kuna prihoda te oko 2,3 milijuna dobiti. Za očekivati je da bi zbog potpune ekipiranosti nova Uprava mogla zadržati i sve važne menadžere u svojoj ekipi, a to bi značilo i Caduma i Hrelju. Ne bi bilo logično da se novi vlasnici žele riješiti ljudi koji uspješno vode sektore prodaje i marketinga te hotelskih operacija, navode znalci iz branše.

Inače, za LRH su postojali i drugi zainteresirani kupci, a neki su imali jako ambiciozne planove. Primjerice, jedan veliki američki investicijski fond planirao je investirati više od 100 milijuna eura u podizanje razine i kvalitete svih kapaciteta te nove sadržaje.

Komentirajte prvi

New Report

Close