Hilton i Intercontinental žele ulagati u Hrvatsku, Brijuni najprivlačniji

Autor: Marija Crnjak , 26. ožujak 2014. u 12:34
Ministar Lorencin s predstavnicom grupe Intercontinental Hotels, Karlom Cannito. Photo:MINT

U Atlanti ministar Lorencin će posjetiti CNN, s čijim će menadžmentom razgovarati o mogućnostima promocije Hrvatske kao destinacije za odmor američkih turista.

Ministar turizma Darko Lorencin u sklopu svoje američke turneje, čiji je cilj dovesti američke investitore te turiste, sastao se u Washingtonu s Kenom Hyattom, jednim od vodećih ljudi američke vlade koji se bavi turizmom (Internatonal Trade Adminisstration). Lorencin je u razgovoru naglasio važnost američkog tržišta s kojeg je u prošloj godini bilo 220 tisuća dolazaka u Hrvatsku. Također, ministar je naglasio kako bi volio vidjeti veći broj američkih investitora koji se odlučuju za ulaganja u hrvatski turizam.

Predstavio je stoga strategiju za investiranje u hrvatski turistički sektor, a pritom je istaknuo kako se do 2020. godine planira uložiti sedam milijardi eura, od čega se polovica tog iznosa odnosi na ulaganja u hotelski smještaj. Ministar je predstavio i katalog investicija s naglaskom na Kupare, Brijune, Imperijal Rab, Plat i Maestral,  te je istaknuo kako će se ove godine u hrvatski turizam uložiti oko 410 milijuna eura.

Hyatt je u kazao da je zadovoljan zato što je hrvatska strana izmijenila zakonodavni okvir s ciljem poticanja i olakšavanja ulaganja. Hyatt i Lorencin sastanak su završili dogovorom oko uspostave bliske suradnje između dviju nacionalnih turističkih organizacija, a s ciljem kvalitetne izmijene iskustva i postizanja boljih turističkih rezultata.

Ministar Lorencin potom se susreo i s predstavnicima hotelskog lanca Hilton, najavivši tender za Brijune u rujnu. Hilton u svojem sustavu obuhvaća više od 4000 hotela, od čega se njih 320 nalazi u SAD-u. Iako su već prisutni u Dubrovniku i Zagrebu, iz Hiltona su poručili kako su zainteresirani za snažnija ulaganja u Hrvatsku. 

Za Brijune je zainteresirana i grupacija  Intercontinental Hotels, sa čijom se predstavnicom Karlom Cannito Lorencin također sastao. Cannito je izrazila poseban interes za projekt Brijuna, prvenstveno zbog atraktivne lokacije, mogućeg razvoja eko turizma, blizine zračnih luka u Puli i Venenciji, ali i zbog dobrih cesta koje povezuju Hrvatsku s velikim europskim metropolama, kao što je Beč.

Sljedećih dana ministar će boraviti u Atlanti, gdje će se susresti s gradonačelnikom tog grada Kasimom Reedom te sa zamjenikom povjerenika Zavoda za gospodarski razvoj i turizam savezne države Georgia Kevinom Langstonom. Također, tijekom boravka u Atlanti ministar će posjetiti vodeću američku medijsku kuću CNN, s čijim će menadžmentom razgovarati o mogućnostima promocije Hrvatske kao IN destinacije za odmor američkih turista.

Komentirajte prvi

New Report

Close