HDZ: Želimo fer igru i uvođenje drukčijih standarda u politici

Autor: Poslovni.hr , 14. ožujak 2013. u 09:52
Foto: Patrik Maček/PIXSELL

U kodeksu se navodi da su svi sudionici izborne kampanje HDZ-a dužni poštovati kulturu dijaloga, poštenje i pravednost.

Na travanjskim izborima za Europarlament i svibanjskim lokalnim izborima kandidatima, dužnosnicima, članovima, čak i volonterima HDZ-a zabranjuje se korištenje govora mržnje, netolerancija, diskriminacija bilo koje vrste. Zabranjuje im se pozivanje na nasilje, ometanje skupova političkih oponenata, ne smiju sprečavati novinare u obavljanju njihova posla,  sve to stoji u 'kodeksu postupanja' HDZ-a koji je potpisao šef stranke Tomislav Karamarko, piše Večernji list. 

'Želimo fer igru i uvođenje drukčijih standarda u politici, ne želimo sudjelovati u udaranju ispod pojasa', istaknula je glasnogovornica HDZ-a Silvana Oruč-Ivoš. Kazala je i kako su sve demokršćanske stranke EU propisale slične kodekse ponašanja pa je to, prvi od političkih stranaka u nas, napravio i HDZ. 

U kodeksu se navodi da su svi sudionici izborne kampanje HDZ-a dužni poštovati kulturu dijaloga, poštenje i pravednost, dostojanstvo protivnika, toleranciju. Kodeks zabranjuje, primjerice i 'uklanjati, prekrivati, oštećivati ili mijenjati tiskane oglase, plakate ili druge materijale koji se, sukladno zakonu, koriste u svrhu izborne kampanje drugih političkih stranaka, koalicija, lista neovisnih kandidata', piše Večernji list. . 

Komentirajte prvi

New Report

Close