HBOR i EIB jačaju suradnju kroz savjetovanje lokalnih jedinica vlasti

Autor: Ana Blašković , 02. ožujak 2021. u 22:00
Tamara Perko, čelnica razvojne banke/JOSIP REGOVIĆ/PIXSELL

EIAH bespovratno financira do 0,5 milijuna eura, a prestali dio HBOR.

Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) potpisala je s Europskom investicijskom bankom (EIB) sporazum o financiranju razvoja i provedbi savjetodavnih usluga za ulaganja vrijedan više od 670.000 eura.

Razvojna banka time je dobila podršku Europskog savjetodavnog centra za ulaganja (EIAH) koji će joj omogućiti jačanje kapaciteta savjetovanja i tehničke pomoći javnom sektoru, ponajprije lokalnim i regionalnim jedinicama s naglaskom na nedovoljno razvijena područja.

EIAH bespovratno financira do 0,5 milijuna eura, a prestali dio HBOR. Tako on, navodi se, nastavlja podržavati kvalitetnu pripremu i razvoj projekata za uspješniju provedbu uz smanjenje troškova investitorima.

Predviđa se jačanje kapaciteta javnog sektora u strukturiranju održivih i isplativih projekata, realizacije ulaganja u zaštitu i upravljanje okolišem, učinkovitog korištenja resursa, kružnog gospodarstva, pametnih gradova…

“Pružanjem podrške klijentima iz javnog sektora u razvoju i strukturiranju investicije te pripremi dokumentacije povećat ćemo uspješnost njihove realizacije i mogućnost financiranja kroz fondova EU”, rekla je čelnica HBOR-a Tamara Perko.

Dodala je da je glavni cilj povećati kvalitetu i volumen održivih javnih investicija i doprinijeti uravnoteženom razvoju kao jednom od 5 strateških ciljeva HBOR-a. do 2024.

Komentirajte prvi

New Report

Close