Hanžeković upisan kao osnivač EPH

Autor: Poslovni.hr/Hina , 03. siječanj 2015. u 16:42
Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Marijan Hanžeković upisan je kao osnivač Europapress Holdinga (EPH), a njegova tvrtka Hanza press briše se iz sudskog registra.

Zagrebački odvjetnik Marijan Hanžeković upisan je kao osnivač Europapress Holdinga (EPH), a njegova tvrtka Hanza press briše se iz sudskog registra.

Najnoviji je to upis promjena člana društva EPH od 1. siječnja, koji je uslijedio nakon imenovanja novog Nadzornog odbora i Uprave te medijske kompanije, što je u sudskom registru objavljeno 31. prosinca.

Na čelu peteročlanog Nadzornog odbora je Ana Hanžeković, starija kći novog većinskog vlasnika EPH Marijana Hanžekovića, potpredsjednik je profesor Žarko Puhovski, a članovi su splitski ekonomist Dejan Kružić, general i profesor na ETF-u Krešimir Ćosić i fra Ilija Živković, profesor na Bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

"Raznovrsnošću svjetonazora i političkih stavova članova NO novi vlasnici EPH žele osigurati zastupljenost široke palete stavova u svim izdanjima EPH", istaknuto je u Jutarnjem listu.

U procesu vlasničkog preustroja najveće medijske izdavačke kuće u Hrvatskoj očekuju se daljnje promjene, koje će u ime nove Uprave u izdanjima EPH provoditi Zrinka Vuković Berić i Tomislav Wruss.

Prema riječima Hanžekovića kao novoga većinskog vlasnika EPH, Jutarnji list bi "trebao koncepcijski biti glasilo liberalnog, socijaldemokratskog usmjerenja, s težištem na točnosti i relevantnosti".

Komentirajte prvi

New Report

Close