Građani, budite na oprezu: Policija otkrila novu krađu osobnih podataka

Autor: Poslovni.hr , 19. svibanj 2020. u 11:41
Foto: Davor Puklavec / Pixsell

Nepoznati počinitelj je na neutvrđen način došao u posjed osobnih podataka.

Osječko-baranjska policija izvijestila je kako je nepoznati počinitelj došao u posjed osobnih podataka 47-godišnjaka iz Strizivojne.

Putem interneta je u njegovo ime sklopio pretplatnički ugovor s telekomunikacijskom tvrtkom bez znanja i odobrenja. Oštetio ga je za nekoliko tisuća kuna, javljaju RTL vijesti.

“U periodu od 20. do 30. travnja, nepoznati počinitelj je na neutvrđen način došao u posjed osobnih podataka 47-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Strizivojne. Počinitelj je putem Internet trgovine sklopio pretplatnički ugovor s telekomunikacijskom tvrtkom bez znanja i odobrenja oštećenog. Nakon sklopljenog ugovora preuzeo je mobilni telefon i telefonske bonove te na taj način oštećenom prouzročio materijalnu štetu u iznosu od nekoliko tisuća kuna.

Tragamo za nepoznatim počiniteljem. Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo posebno izvješće”, priopćila je policija.

– Upozoravamo građane da u svakodnevnom životu s povećanim oprezom postupaju s osobnim podacima te da ih podatke ne prosljeđuju građanima, da prije bilo kakvog uključivanja u neku nagradnu igru, provjere vjerodostojnost i organizatora, kao i izvor objave, izvjestili su iz policije.

Komentirajte prvi

New Report

Close