Grad je bez upozorenja izbrisao zebre, a policija odlučila kažnjavati pješake na tim mjestima

Autor: Poslovni.hr , 15. srpanj 2019. u 08:32
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Građani smatraju da su trebali biti upozoreni o promjenama.

Gdje su nestale naše zebre, ovih se dana pitaju brojni Omišani. Prije tri dana grad Omiš je bez upozorenja uklonio tri pješačka prijelaza, a pješake koji su nastavili prelaziti cestu na tim mjestima zaustavljali policajci i kažnjavali, piše RTL.

U gradu objašnjavaju – zebre su uklonili da riješe problem prometnih gužvi, odnosno osiguraju veću protočnost prometa u središtu grada. 

Tamo gdje je prije koji dan bio pješački prijelaz, sada ga više nema, ali neki pješaci i dalje baš na tim mjestima prelaze prometnu omišku cestu. Građani smatraju da su trebali biti upozoreni o promjenama.

"Elaborat je izrađen u cilju povećanja protočnosti prometa kroz Grad Omiš jer veliki broj pješaka posebice u turističkoj sezoni, a koji koriste pješačke prijelaze, zaustavljaju promet vozila te na takav način generira zastoje", rekli su iz Hrvatskih cesta.

Nakon suglasnosti Ministarstva prometa obavljeni su i radovi. No, takve intervencije u prometu, mogu biti i opasne smatraju stručnjaci.

"Naravno da je opasno jer pješaci prelaze kako kome padne na pamet, jednostavno prelaze. Najbolje bi bilo da nitko ne prelazi, pa ne bi bilo nikakvih problema za protočnost, a to je nemoguće i neostvarivo", kazao je sudski vještak za cestovni promet i motorna vozila, Stanko Smodlaka.

Komentirajte prvi

New Report

Close