Grad Jastrebarsko ulaže u nove tehnologije pod motom ‘Kod nas je budućnost već počela’

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 11. studeni 2015. u 15:58
Foto: Goran Stanzl / Pixsell

Zvonimir Novosel, gradonačelnik grada Jastrebarskog, istaknuo je da Jaska neprekidno ulaže u vlastitu infrastrukturu i sustavno radi na otklanjanju administrativnih prepreka te zastoja.

Konferencija Pametni gradovi u organizaciji Poslovnog dnevnika održana u srijedu u zagrebačkoj koncertnoj dvorani Lisinski donijela i je i mnoštvo zanimljivih prezentacija.

Rami Avidan, direktor M2M rješenja za TELE 2 pokazao je da ovaj operater nije samo pružatelj fiksnih i mobilnih telefonskih usluga u devet zemalja sa 13,6 milijuna korisnika, već i vizionarska kompanija koji mijenja poslovanje i pogled na svijet. Zahvaljujući razvoju M2M i B2B tehnologija dizajnirani su proizvodi poput Tunstall sistema kućnih alarma koji pomaže starijim građanima da odgode odlazak u domove za starije i nemoćne jer im ulijeva sigurnost u vlastitom domu, zatim Solvis sistema povezanih solarnih panela koji povećava njihovu efikasnost i Pet Finder, GSM/GPS uređaj za lociranje kućnih ljubimaca koji se može koristiti diljem Europe.

Zvonimir Novosel, gradonačelnik grada Jastrebarskog, istaknuo je da Jaska neprekidno ulaže u vlastitu infrastrukturu i sustavno radi na otklanjanju administrativnih prepreka te zastoja, zatim radi i na promicanju malog i srednjeg poduzetništva, a sve uz povećanu brigu o okolišu. Titulom dobitnika brojnih nagrada, od kojih su one Europske Komisije samo dio priče, ovaj se grad okitio zahvaljujući ulaganjima u nove tehnologije i to pod motom kod nas je budućnost već počela.

Branko Ferek Jambrek, voditelj odjela e-pošta unutar Hrvatske pošte, predstavio je novi servis kao modernizirani identitet Pošte s odlikama inovativnih digitalnih usluga: e–brzojava, evo tv digitalne televizije, plaćanja računa, e – shopa i mogućnosti slanja fotografija u obliku razglednica. Istaknuo je da korak s razvojem pametnih gradova Pošta drži i uvođenjem električnih bicikala kao prijevoznog sredstva za distribuciju. Zaključio je da nova dimenzija poštanskih usluga, ePošta, alternativa fizičkoj komunikaciji što omogućava uštede, jednostavnost korištenja i racionalizaciju troškova poslovanja, a nudi i priliku za zaštitu prirodnih resursa.

Komentirajte prvi

New Report

Close