Grad će na leasing u Beču nabaviti polovne autobuse, stare pet do sedam godina

Autor: Poslovni.hr/Hina , 01. rujan 2023. u 15:38
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Gradonačelnik je naglasio da neće biti ukinuta nijedna linija već će se uvesti nove linije i pojačati prijevoz na postojećim linijama.

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak izjavio je u petak da krajem godine početi uvođenje novih linija u javni gradski prijevoz, zbog čega će biti zaposlena 43 vozača i nabavljeno 15 autobusa.

“Uvođenjem novih i povećanjem frekventnosti postojećih linija u javnom gradskom prijevozu godišnje će se broj prevezenih kilometara povećati za 33 posto”, rekao je Puljak na konferenciji za novinare.

Pritom je naveo da će zapošljavanje 43 nova vozača i povećanje kilometraže u gradskom prijevozu godišnje stajati Grad Split oko dva milijuna eura.

“To ćemo financirati iz gradskog proračuna, a za uzvrat ćemo unaprijediti prijevoz i povezati dijelove Splita koji do sada nisu bili obuhvaćeni javnim linijskim prijevozom”, kazao je Puljak.

Naglasio je da neće biti ukinuta nijedna linija već će se uvesti nove linije i pojačati prijevoz na postojećim linijama.

Najavio je kampanju kojom će se Splićane informirati o novom rasporedu i pravcima kretanja autobusa.

Također je najavio da će Grad na leasing u Beču nabaviti polovne autobuse, stare pet do sedam godina, kao i da će biti izgrađeno nekoliko novih stanica.

Komentirajte prvi

New Report

Close