Godinu dana trajat će radovi na jednoj od najprometnijih ulica u gradu

Autor: Poslovni.hr , 24. svibanj 2019. u 12:47
Arhivska fotografija Rijeke, Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Radovi će biti izvođeni na način da će u svakom trenutku dva od četiri prometna traka biti u funkciji.

Prvi radovi na rekonstrukciji Krešimirove ulice u središtu Rijeke počinju u ponedjeljak, 27. svibnja, potvrdio je Andrej Marochini, direktor KD-a Vodovod i kanalizacija. Radovi obuhvaćaju potpunu rekonstrukciju kolnika na sva četiri prometna traka, na potezu od Žabice do Mlake, uz izgradnju novog kanalizacijskog kolektora, vodovodne mreže, sustava odvodnje te druge prateće infrastrukture, a potrajat će punih godinu dana, pri čemu se očekuju povremene gužve i zastoji, zbog čega iz KD-a ViK i Hrvatskih cesta vozače pozivaju na strpljenje i korištenje obilaznih prometnih pravaca, ukoliko je to moguće, piše Novi list.

– S izvođačima smo razgovarali i dogovorili da, ukoliko to bude moguće, nakon što se obave prvi probni iskopi, krenu s radovima prvo na dionici od Žabice, odnosno željezničkog podvožnjaka, prema Brajdi i Željezničkom kolodvoru, kako bi taj dio u najužem centru grada bio završen do početka iduće godine, kada Rijeka preuzima titulu Europske prijestolnice kulture – rekao je Marochini.

Radovi će, potvrdio je Marochini, biti izvođeni na način da će u svakom trenutku dva od četiri prometna traka biti u funkciji, kako ne bi dolazilo do potpunog prekida prometa ovom izuzetno prometnom gradskom ulicom. Investitori radova vrijednih 35 milijuna kuna su KD ViK i Hrvatske ceste

Komentirajte prvi

New Report

Close