Glasujte u našoj anketi: Podržavate li dvostruki rast plaća djelatnicima ZET-a i Holdinga?

Autor: Zvonimir Varga , 01. veljača 2023. u 11:03
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Osnovica u Zagrebačkom holdingu i ZET-u rast će pet posto od 1. siječnja te dodatnih tri posto od 1. srpnja

Nakon što su Sindikati Zagrebačkog holdinga postigli dogovor s Upravom te tvrtke oko povećanja plaća, a zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio da će kroz tjedan dana potpisati nove kolektivne ugovore u Holdingu i ZET-u, na našoj LinkedIn stranici postavili smo pitanje građanima podržavaju li dvostruko povećanje plaća zaposlenicima.

Glasujte OVDJE u anketi.

Naime, osnovica u Zagrebačkom holdingu i ZET-u rast će pet posto od 1. siječnja te dodatnih tri posto od 1. srpnja, rekao je Tomašević nakon što se u sjedištu Gradske uprave usuglasio sa sindikatima Holdinga i ZET-a. Uz to, kroz povećanje stalnog dodatka, dodatno će se povećati plaće najniže plaćenim radnicima – operativcima, a rast će i neoporeziva primanja.

U međuvremenu, na Facebook stranici Čistoće objavljeno je što su sve dogovorili s Gradom – povećavaju se osnovice, božićnice, dodatci, nagrade…

Tomašević je najavio kako će se taj dodatni izdatak za Holding, “koji je prije dvije godine bio na rubu bankrota”, financirati kroz uštede u Holdingu, sam gradski proračun, ali i poskupljenje dijela komunalnih usluga.

“Doći će do poskupljenja, kontekst je inflacije i cijelo vrijeme rastu cijene svega. Što će točno porasti, kada i kako, to moramo proći s koalicijskim partnerima”, rekao je Tomašević.

Komentirajte prvi

New Report

Close