‘Generacija interneta’ o važnosti govora na mreži

Autor: Poslovni dnevnik , 19. siječanj 2022. u 22:00
Virtualni svijet sve važniji ne samo na području zabave nego i u obrazovanju, ističu autori knjige/D. Višnjić/PIXSELL

Knjiga “Generacija interneta” pridonijet će uspostavi novih i jačanju postojećih veza s inozemnim sociolingvistima te konkretnijem pozicioniranju hrvatske sociolingvistike.

Knjigu urednica Diane Stolac i Anastazije Vlastelić “Generacija interneta”, koja se bavi problemom komunikacije, objavili su Hrvatska sveučilišna naklada i i Filozofski fakultet Sveučilišta u Rijeci.

Knjiga je, kako navode nakladnici, tematski i sadržajno prvijenac u jezikoslovnim krugovima jer hrvatskoj znanstvenoj zajednici daje uvid u odabrane teme koje sveobuhvatno pokrivaju vrlo atraktivno i još uvijek nedovoljno istraženo sociolingvističko područje iz različitih gledišta.

Nakladnici ocjenjuju kako su svi prilozi u knjizi iznimno dragocjeni jer podastiru rezultate hrvatskih i inozemnih kontinuiranih istraživanja istih tematskih područja.

Knjiga “Generacija interneta” pridonijet će uspostavi novih i jačanju postojećih veza s inozemnim sociolingvistima te konkretnijem pozicioniranju hrvatske sociolingvistike u širem slavističkom kon­tekstu, ističu nakladnici i dodaju kako se znanstvena posebnost, i relevantnost knjige ogleda u činjenici da svaki rad daje zaokruženu cjelinu dosadašnjih istraživanja i proučavanja.

Tema knjige “Generacija interneta”, smatraju, vrlo je aktualna. Budući da je virtualni svijet sve važniji ne samo na području zabave nego i u obrazovanju, povećava se i važnost jezika takve komunikacije.

Komentirajte prvi

New Report

Close