Gari Cappelli pohvalio se ovogodišnjim odličnim turističkim rezultatima

Autor: Poslovni.hr/Hina , 18. rujan 2019. u 14:10
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Ministar kaže kako, u odnosu na lanjska očekivanja, danas imamo povećanje od skoro pet posto u turističkim dolascima i oko dva posto u noćenjima.

Ministar turizma Gari Cappeli pohvalio se u srijedu u Hrvatskom saboru odličnim rezultatima ovogodišnje turističke sezone, ali i turističke godine. 

U financijskom dijelu doseći ćemo lanjskih 12 milijardi eura i imat ćemo lagano povećanje od tri do pet posto i u tom segmentu, odgovorio je Cappelli u aktualnom prijepodnevu HDZ-ovu Antunu Klimanu kojega je zanimalo što se može očekivati do kraja turističke sezone s obzirom da su neki na njenom početku najavljivali katastrofalne rezultate.

Ministar kaže kako, u odnosu na lanjska očekivanja, danas imamo povećanje od skoro pet posto u turističkim dolascima i oko dva posto u noćenjima.

"Ako ćemo gledati prvih šest mjeseci, u predsezoni smo imali povećanje od 6 posto, u špici sezone između 3 i 4 posto, a po najavama za rujan do kraja godine očekujemo blagi porast od 3 do 4 posto", izvijestio je.

Podsjetio je pritom kako je i predsjednik SDP-a Davor Bernardić govorio da je turistička sezona "krahirala" te ustvrdio kako je vjerojatno čitao neki strani medij, pa pretpostavio kako se slično može dogoditi u Hrvatskoj. No, nije, i to jer je Vlada ozbiljno prionula turizmu, kazao je ministar.

Po tome što ste rekli, imamo rekordnu sezonu i očekujemo rekordnu godinu, no ne smije se spavati, zaključio je Kliman. 

Komentari (2)
Pogledajte sve

Sve je to rekla-kazala posebno kod kapelana. Moji podaci s 10tak destinacija (mix vrhunskih i srednjih) govore o padu.

Koje laži kao opravdanje!

New Report

Close