GALERIJA ‘Vlada nas je pretvorila u zombije’

Autor: Poslovni.hr , 14. ožujak 2013. u 10:17
Prosvjed na Markovu trgu (Foto: Patrik Maček/PIXSELL)

Prosvjednici su u prosvjednoj povorci nosili gaće na štapu kako bi pokazali da su stvarno došli do ruba.

Radnici Diokija danas su s Trga bana Josipa Jelačića u prosvjednoj povorci krenuli na Markov trg. Opet iz istih razloga, još uvijek nisu ostvarili svoja potraživanja, piše Večernji list. 

Naime, radnicima je još u lipnju prošle godine obećano da će biti otkupljeno zemljište namijenjeno izgradnji LNG terminala na Krku koji je u vlasništvu Dioki grupe te da će im od toga biti isplaćena potraživanja. Obećanja se nisu realizirala, a oni od vlade traže hitnu akciju za spas Diokija i Dine i hitnu odluku o isplati plaća i otpremnina.  'Ovo što se događa stvarno je sramota. Vidite nas. Pretvorili smo se u zombije. U to nas je pretvorila vlada i država. Ne jedemo. Ostajemo bez svoje imovine, a vlada kroz godinu i pol nije učinila ništa, niti su nam na bilo koji način pomogli. Umrijet ćemo od gladi. Hrvatska vlado narod vam je gladan i siromašan. Učinite nešto', kazao je Bojan Kovačić iz stožera za obranu Diokija.

Prosvjednici su u prosvjednoj povorci nosili gaće na štapu kako bi pokazali da su stvarno došli do ruba. 'Gaće na štapu su sve što nam je ostalo. Financiraju me roditelji. Plaće nemam. Ne znam što ću. Imam jedno dijete koje je u školi i jedno koje je na putu', rekao je radnik Diokija Saša Filipić.

Komentirajte prvi

New Report

Close