Futura Medical kupila poznatu pedijatrijsku polikliniku, jednog od pionira privatnog zdravstva u RH

Autor: Ana Roksandić , 07. siječanj 2024. u 13:32
Poznata pedijatrijska poliklinika nakon više od 30 godina djelovanja napravila je korak dalje/PD

Kroz ovu novu akviziciju, Futura Medical Group (FMG) postaje zdravstvena grupacije s više od 50 stručnjaka iz 16 različitih specijalizacija u poliklinikama na pet lokacija u koja skrbi za više od 100 tisuća pacijenata svih uzrasta.

Futura Medical Group pridodala je svojoj zdravstvenoj grupaciji i Polikliniku za dječje bolesti Sabol, poznatu pedijatrijsku polikliniku koja djeluje više od 30 godina i okuplja domaće stručnjake iz 14 specijaliziranih disciplina pedijatrijske skrbi.

Kroz ovu novu akviziciju, Futura Medical Group (FMG) postaje zdravstvena grupacije s više od 50 stručnjaka iz 16 različitih specijalizacija u poliklinikama na pet lokacija u koja skrbi za više od 100 tisuća pacijenata svih uzrasta.

5

poliklinika već je od ranije u sastavu Futura Medical Group

Rezultati i odnos
“Poliklinika Sabol sinonim je za povjerenje i kvalitetnu brigu o našim najmlađim pacijentima, ali i ulaganje u vlastite djelatnike i njihovu cjeloživotnu edukaciju. FMG je upravo Polikliniku Sabol prepoznao kao logičnog partnera s kojim dijeli jednake vrijednosti. Ovim iskorakom najmlađim pacijentima i njihovim roditeljima omogućit ćemo personalizirani pristup i vrhunsko iskustvo liječenja kroz sve naše poliklinike”, poručio je Ognjen Bagatin, direktor tvrtke Futura Partners i Poliklinike Sinteza.

Specijalist pedijatar i neuropedijatar Goran Krakar bio je jedan od voditelja projekta s primjenom AI/PD

Osnivač Poliklinike Sabol i neuropedijatar Zlatko Sabol podsjeća kako je ova poliklinika jedan od pionira privatne zdravstvene skrbi kod nas, a može se pohvaliti i znanstveno-istraživačkim projektom SENDD koji umjetnom inteligencijom pomaže u ranom otkrivanju neurorazvojnih odstupanja kod dojenčeta. Voditelji projekta SENDD bili su specijalist pedijatar i neuropedijatar Goran Krakar i s informatičke strane Tomislav Tomislav Strgar iz TIS Grupe.

“Izuzetno sam ponosan što smo u Futura Medical Groupu našli partner koji razmišlja jednako progresivno kao i mi. Naši rezultati i odnos prema pacijentima zasigurno su utjecali na percepciju privatne zdravstvene skrbi u Hrvatskoj, koja je danas prihvaćena kao izvrsna, te neprocjenjivo korisna za bolesnika, njegovu obitelj i zdravstveni sektor’’, kazao je primarijus Sabol.

Sinergija različitih grana
Primarijus Sabol ostaje prisutan kao član Poliklinike, a doktor Goran Krakar ostaje na mjestu ravnatelja. Futura Medical Group, u potpunom je vlasništvu Futura Partners, a vode je Ognjen Bagatin i Bojan Pintarić.

Primjena umjetne inteligencije

Poliklinika Sabol može se pohvaliti i znanstveno-istraživačkim projektom SENDD koji uz AI alate pomaže u ranom otkrivanju neurorazvojnih odstupanja kod dojenčeta.

“Kroz sinergiju poliklinika različitih grana medicine, našim djelatnicima ćemo omogućiti kvalitetniju razmjenu znanja, te pružanje sveobuhvatnije zdravstvene usluge’’, istaknuo je Bojan Pintarić, direktor Futura Medical Group.

Unutar grupacije uz Polikliniku Sabol, odranije djeluju i Poliklinika Sinteza iz Zagreba s dvije lokacije, Poliklinika Sinteza za fizikalnu medicinu iz Splita, Sinteza Skin Clinic, Bagatin Beauty i Poliklinika Markušić. Futura Partners projekt je poduzetnika i poslovnih ljudi koji ulažu u mala i srednja poduzeća s velikim izvoznim potencijalom.

Komentirajte prvi

New Report

Close