FOTO/VIDEO: Zadar pod vodom, grad je u kolapsu, voda nije za piće, poplavljena i bolnica

Autor: Poslovni.hr , 11. rujan 2017. u 10:18
FOTO: 24 sata/Čitatelj

Snažno grmljavinsko nevrijeme sručilo se na Zadar oko osam sati u ponedjeljak i trajalo nekoliko sati. Velik dio grada doslovno je potopljen oborinskim vodama koje šahtovi nisu mogu ‘popiti’. Posebno je dramatična situacija bila u trgovačkom centru Supernova. Kiša koja je neumorno padala potopila je čak i zadarsko groblje.

Voda je ispunila podzemnu garažu trgovačkog centra Supernova i zarobila automobile, a došla je do pokretnih stepenica koje vode prema prizemlju centra i vrlo blizu trgovina.

Lokalni mediji javljaju da su poplavljeni dijelovi zadarske bolnice, prokišnjava sportska dvorana Krešimira Ćosića i neki posloni prostori. Vatrogasci i službenici odvodnje imaju pune ruke posla. Ne rade svi semafori na zadarskim prometnicama. 

Obilna kiša nanijela je prema prvim procjenama milijunsku štetu u zadarskoj Općoj bolnici. Najviše štete je pretrpjela Kirurgija i Jedinica intezivnog liječenja. Oštećena je oprema, otkazane su brojne operacije kao i specijalistički pregledi. 

Došlo je do zamućenja vode u vodoopskrbnom sustavu pa se građani mole da vodu prokuhavaju prije uporabe.

Školarci su pokisli na putu do škola koje većinom  počinju u osam sati. Vozila su ostala bez pogona po cestama, objavio je 24sata.

Tijekom dva sata u Zadru je jutros palo 156 litara kiše. Prema podacima DHMZ-a, prosjek padalina za mjesec rujan u proteklih 50 godina iznosi 105 litara kiše.

Ovakva količina oborina zadnji je put u Zadru zabilježena 1986. godine.

Zbog poplava nastalih kišnim nevremenom gradske vlasti preporučuju građanima da izbjegavaju korištenje cestovnog prometa. 

Vodena bujica je na Trgu pet bunara stvorila vodopade, a ulica Kreše Ćosića ispod parka Vladimira Nazora pretvorena je u bazen.

Na Bokanjcu vodena bujica nosila je sve ispred sebe. Čitatelj Zadarski.hr-a je poslao ovaj video iz svog dvorišta, bujica izgleda zastrašujuće.

 

 

Komentirajte prvi

New Report

Close