FOTO / VIDEO: Jučer se urušio nogostup u Španskom, danas isti slučaj na obližnjem gradilištu

Autor: Poslovni.hr , 10. ožujak 2022. u 13:36
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Zemlja se odlomila s jedne strane i krenula niz padinu.

Dan nakon što je građane zabrinulo urušavanje nogostupa u Ulici Antuna Šoljana, isto se dogodilo i na obližnjem gradilištu, piše Jutarnji list.

Zemlja se odlomila s jedne strane i krenula niz padinu, sa sobom odnijevši betonske dijelove koji su se zbog toga nagnuli prema dnu. Zabrinuti građani ponovno su se zapitali je li sve odrađeno prema propisima.

Video: Robert Anić / Pixsell

– U svemu su stvari vrlo jednostavne pa bismo živjeli normalno. Zakon koji vrijedi za sve i struka. Tu izlazi van sve ono kaj je nama “normalno” od lošeg sustava obrazovanja, nepotistički sustav zapošljavanja i dodjeljivanja poslova, do toga da više nemamo meštre (zidare, električare, vodoinstalatera itd.) koji znaju posel – komentirala je jedna korisnica Facebooka ispod objave s fotografijama urušavanja na gradilištu.

– Situacija je ozbiljna u ul. Antuna Šoljana. Sve se ruši – dodala je druga Zagrepčanka u grupi ‘Zakaj volim Špansko’.

S druge strane, dio građana vjeruje kako situacija nije toliko zabrinjavajuća.

– Ljudi, ajde smirite doživljaje. Da, izgleda ružno, ali se može riješiti. Geotehničari trebaju napraviti ispitivanja i kasnije se napravi potporni zid s dovoljno dubokim temeljem i napravi se kvalitetniji nasip sa strane prema cesti (ispod pješačke staze) – jedan je od komentara.

Voditeljica gradilišta poručuje kako se građani ne trebaju brinuti.

– Problem je nastao zbog podzemnih voda čija se razina podigla prilikom iskopa i uzrokovala ovakav odron zemlje. Već se pristupilo rješavanju problema. Spreman je plato za dizalicu pa će i ona uskoro krenuti s radom – objasnila je.

Komentirajte prvi

New Report

Close