FOTO: Smiljana Srnec jutros je sa suprugom prošetala Varaždinom

Autor: Poslovni.hr/Hina , 13. rujan 2023. u 09:44
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Srnec je zbog ubojstva sestre u ljeto 2000. na varaždinskom Županijskom sudu 2020. osuđena na 15 godina zatvora. Iduće godine Vrhovni sud potvrdio je kaznu.

Smiljana Srnec, koja je osuđena na 15 godina zatvora zbog ubojstva sestre Jasmine Dominić čije je tijelo godinama čuvala u zamrzivaču, jutros je sa suprugom prošetala Varaždinom. Javila se u Probacijski ured gdje se mora javljati jednom tjednom.

Srnec iduća tri mjeseca zbog liječenja neće biti u zatvoru, doznaje se na sudu u Slavonskom Brodu gdje kažu da su takvi slučajevi rijetki, ali ih ima.

Prekid izdržavanja kazne zatvora rješenjem od 28. kolovoza odredio je sudac izvršenja Županijskog suda u Slavonskom Brodu.

“Prekid je određen iz razloga što je kod zatvorenice došlo do pogoršanja njene kronične bolesti, koja se ne može liječiti u okviru zatvorskog sustava. Prekid je određen u trajanju od tri mjeseca. Od 12.rujna do 12.prosinca, u obrazloženju stoji da će liječenje biti u KBC Zagreb”, rekao je zamjenik glasnogovornika Županijskog suda u Slavonskom Brodu Mile Soldo.

Na upit novinara da li je to uobičajena praksa, Soldo kaže da su slučajevi rijetki, a li da ih ima. “Nije dovoljno da kod zatvorenika dođe do oboljenja ili pogoršanja bolesti. Mora biti ispunjen i dodatni uvjet da s takva bolest ili pogoršanje ne može liječiti u okviru zatvorskog sustava”, dodao je.

U ovom slučaju zatvorska bolnica dala je mišljenje da se pogoršanje bolesti ne može liječiti u okviru zatvorskog sustava, kazao je Soldo potvrdivši da Srnec iz zatvora izlazi danas, a operacija joj je zakazana za 18. rujna.

Srnec je zbog ubojstva sestre u ljeto 2000. na varaždinskom Županijskom sudu 2020. osuđena na 15 godina zatvora. Iduće godine Vrhovni sud potvrdio je kaznu.

U presudi je navedeno da je sestru usmrtila s najmanje pet udaraca u glavu i njeno tijelo sakrila u zamrzivač u obiteljskoj kući u Palovcu. Tijelo je otkriveno u veljači 2020. a istog dana Smiljana Srnec je privedena i otada je iza rešetaka.

Komentirajte prvi

New Report

Close