Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

FOTO: Slavonac pripremao čobanac za Guinnessovu knjigu rekorda

Autor: Poslovni.hr/Hina
22. kolovoz 2016. u 08:46
Podijeli članak —
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Čobanac je neizostavno kuhano jelo slavonske kuhinje.

 U sklopu priredbe Tamburaški kirbaj, koja se ovoga vikenda održava u Vukovaru, osječki kuhar Denis Šoštarić skuhao je najveći slavonski čobanac kako bi ušao u Guinnessovu knjigu rekorda, a za taj poduhvat utrošio je čak 1700 kilograma mesa.

već od 5 € mjesečno
Pretplatite se na Poslovni dnevnik
Pretplatite se na Poslovni Dnevnik putem svog Google računa, platite pretplatu sa Google Pay i čitajte u udobnosti svoga doma.
Pretplati se i uštedi

 "Skuhali smo 12.500 porcija, odnosno 4650 litara čobanca. Za to smo utrošili 1700 kilograma mesa, 300 kilograma luka te 4000 litara vode. Počeli smo ga kuhati u 4 ujutro, a dovršili oko 13 sati, rekao je Denis Šoštarić, dodajući kako je čobanac kuhan u kotliću posuđenom od kolega iz Srbije, a u kojem su oni 2001. kuhali riblji paprikaš.

 U sklopu priredbe Tamburaški kirbaj, koja se ovoga vikenda održava u Vukovaru, osječki kuhar Denis Šoštarić skuhao je najveći slavonski čobanac kako bi ušao u Guinnessovu knjigu rekorda, a za taj poduhvat utrošio je čak 1700 kilograma mesa.

 "Skuhali smo 12.500 porcija, odnosno 4650 litara čobanca. Za to smo utrošili 1700 kilograma mesa, 300 kilograma luka te 4000 litara vode. Počeli smo ga kuhati u 4 ujutro, a dovršili oko 13 sati, rekao je Denis Šoštarić, dodajući kako je čobanac kuhan u kotliću posuđenom od kolega iz Srbije, a u kojem su oni 2001. kuhali riblji paprikaš.

 Kuhanje čobanca pratili su Guinnessovi promatrači, a hoće li vukovarski čobanac ući u Guinnessovu knjigu rekorda trebalo bi se znati oko 22 sata. Nakon što je skuhan, čobanac su imali prigodu kušati i brojni Vukovarci koji su posjetili Tamburaški kirbaj.

Čobanac je neizostavno kuhano jelo slavonske kuhinje. Mora sadržavati barem dvije do tri vrste mesa, a uz svinjetinu i junetinu, najčešće se dodaje meso divljači. Za pripremu tog jela od ostalih sastojaka koristi se luk i dosta povrća.

Autor: Poslovni.hr/Hina
22. kolovoz 2016. u 08:46
Podijeli članak —
Komentirajte prvi

Moglo bi vas Zanimati

New Report

Close