FOTO: Sisak nabavlja 11 novih novih autobusa

Autor: Poslovni.hr/Hina , 30. svibanj 2016. u 13:49
Foto: Nikola Ćutuk / Pixsell

Pri odabiru vozila, Europska je banka prihvatila prijedlog da se nabavi devet međugradskih i dva gradska autobusa.

Zahvaljujući povoljnom kreditu Europske banke za obnovu i razvoj, Sisak će uskoro modernizirati javni autobusni prijevoz nakon što je u ponedjeljak potpisan ugovor o kupnji 11 autobusa Iveco za gradski i prigradski promet koji će biti isporučeni krajem kolovoza. 

Ugovor su potpisali predstavnici Auto prometa Sisak d.o.o. i zagrebačke tvrtke Autobus d.o.o. , a potpisivanju je nazočila i sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

 Na taj će se način, od ukupno 4,5 milijuna eura odobrenog kredita, ostvariti prvi dio javne nabave u vrijednosti 2,3 milijuna eura. Projektom je još predviđena i nabavka nove informatičke opreme, naplata autobusnih karata SMS-om, osposobljavanje vozača i mehaničara za održavanje novog voznog parka, modernizacija radionice i drugo. 

 Pri odabiru vozila, Europska je banka prihvatila prijedlog da se nabavi devet međugradskih i dva gradska autobusa. Na taj će se način zadovoljiti potrebe sigurnog školskog prijevoza, jer međugradski autobusi imaju licencu za takav prijevoz.

 Kako je rekao direktor Auto prometa Darko Majić, sisački prijevoznik radnim danom, s 13 autobusa, za osam osnovnih škola preveze čak 1100 učenika. Osim toga, u gradskom se prijevozu svakog dana preveze do 5.000 putnika.

 S 34 autobusa teško je održavati sve linije, jer je pet autobusa već predviđeno za otpis, no nabavkom novih autobusa, takvih problema više neće biti, a rečeno je i da će do kraja godine biti dogovorene i potrebe novih ulaganja u Auto promet, također iz kredita Europske banke.

 Sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček najavila je kako je u tijeku izrada sisačke prometne studije. Dodala je i da mjerama subvencija za prijevoz nezaposlenih, invalida, umirovljenika i učenika, Siščani sve više koriste javni prijevoz.

Komentirajte prvi

New Report

Close