FOTO: Poznati hotelski lanac otvorio pet novih ekskluzivnih vila u dalmatinskom gradu, doznali smo cijene

Autor: Marta Duić , 19. srpanj 2023. u 12:40
Foto: Falkensteiner Hotels & Residences

Vila može primiti do 7 osoba, prostire se na 200 m2, ima privatni mediteranski vrt i grijani bazen od 40 m2.

“Glavna inspiracija bila nam je maksimalno iskoristiti prirodno okruženje unutar kojeg se vile nalaze. Htjeli smo odati počast jedinstvenoj dalmatinskoj topologiji i Jadranskom moru”, riječi su arhitekta Stephana Varyja iz Labvert Architecture & Design iz Beča koji potpisuje arhitektonsko rješenje Luxury Villas Punta Skala, dok je za unutarnje uređenje zaslužan tim Bea Interiors Design.

Cijene za najam ove vile se kreću od 2250 eura, ovisno o terminu boravka i uključenim uslugama. Svaka od pet novotvorenih vila u jedinstvenom Falkensteiner Resortu Punta Skala nedaleko od Zadra s pogledom na zadarski arhipelag može primiti do 7 osoba, prostire se na 200 m2, ima privatni mediteranski vrt i grijani bazen od 40 m2. Moderan dizajn inspiriran je Mediteranom, a u skladu s mediteranskom prirodom, vile tvore organsku strukturu između unutarnjeg i vanjskog prostora. Kao poseban naglasak, pergole ne nude samo ugodan hlad već i  pogled na more.

“Prilikom projektiranja nastojali smo stvoriti ugodan i zaštićen interijer s glatkim prijelazima između unutarnjih i vanjskih životnih prostora. Središnji element dizajna su dvokatni stupovi postavljeni ispred vila koji drže balkon i istaknuti krov pergole kako bi pružili potrebnu hladovinu. Ovi stupovi daju jedan ritam koji također povezuje pet vila u skladnu cjelinu sličnu arkadnoj strukturi”, dodaje Stephan.

Svaka vila okružena je zidovima od prirodnog kamena. Fasada prema ulici dizajnirana je tako da odaje osjećaj privatnosti i sigurnosti, s tek ponekim prozorčićem, dok vrtno pročelje ima velike staklene otvore od poda do stropa. 

Foto: Falkensteiner Hotels & Residences

“Bilo nam je važno stvoriti harmoničnu, mirnu atmosferu kao idealan ambijent u kojem ćete svoj odmor zaista iskoristiti. Željeli smo da se vile uklope u svoje prirodno stanište jer je povezivanje s prirodom toliko važno da se duša opusti. Htjeli smo tome odati počast. Pogled na more zato zauzima središnje mjesto”, kaže arhitekt.

Vile nude maksimalnu privatnost s jedne i sve pogodnosti koje nudi resort Punta Skala s druge strane. Goste će na dolasku dočekati pjenušac, na raspolaganju su im usluge dadilje, čuvanje pasa i privatni trener, najam automobila, broda ili sportske opreme, personalizirani izleti, organizirani transferi ili pak najam limuzine.  .

Komentari (1)
Pogledajte sve

” arhitekt”

New Report

Close