FOTO: Infobip preuredio staru istarsku tvornicu svile i dao joj novu svrhu

Autor: Poslovni.hr , 06. srpanj 2023. u 10:59
PD

Zapuštenu tvornicu svile u Vodnjanu Infobip je preuredio i tako joj dao novu svrhu. Prostor će, kažu iz kompanije, biti korišten za radionice i edukaciju zaposlenika, a postoji mogućnost i da ga daju na korištenje svojim partnerima, renomiranim tvrtkama i nevladinim udrugama. Iz Infobipa ističu da je ovo potvrda njihovog ulaganja u lokalnu zajednicu za koju su prošle godine izdvojili 570 tisuća eura.

Infobip, vodeća IT kompanija u regiji, otvorio je Quantum, novoobnovljenu kulturno-povijesnu zgradu u Vodnjanu. Preuredivši prepoznatljivu zgradu u središtu istarskog mjesta i dajući mu edukativnu svrhu, Infobip je potvrdio svoju predanost ulaganja u lokalnu zajednicu.

Quantum je stara tvornica svile iz 19. stoljeća koja je nekada imala mnoge namjene, no prije Infobipove kupnje i preuređenja je bila zapuštena. Ovom investicijom, započetom 2020. godine, Infobip je modernizirao izgled i vratio funkcionalnost ovoj kulturno-povijesnoj zgradi.

“Infobip je globalna cloud komunikacijska platforma, ali oduvijek nam je ulaganje u lokalnu zajednicu bilo vrlo važno. Ova je zgrada dobila novo ruho, a koristit će se za organiziranje radionica i edukacija za zaposlenike. U planu je i mogućnost ponude korištenja prostora našim partnerima, renomiranim tvrtkama i nevladinim udrugama, što će doprinijeti jačem pozicioniranju Infobipa, Vodnjana i Hrvatske kao centra inovacije”, rekao je Silvio Kutić, suosnivač i glavni izvršni direktor Infobipa.

Održivost se nalazi na vrhu prioriteta Infobipove poslovne strategije krenuvši od usvajanja najviših etičkih standarda poslovnog ponašanja i ulaganja u zajednice. Kompanija je upravo predstavila i treće Izvješće o održivom poslovanju koje to potvrđuje. Naime, u prošloj je godini hrvatski jednorog uložio 570.000 eura u zajednice u kojima posluje kroz donatorske programe i programe donacija zaposlenika.

Što se tiče ulaganja u zaposlenike, njihova dobrobit, rast i razvoj su u kompaniji na prvome mjestu. U 2022. godini više od 1300 “Bippera” prošlo je kroz razne edukacijske programe, poput Onboarding akademije, timske programe učenja te programe peer učenja. Pokrenut je i program terenskog volontiranja zaposlenika, BipUp Teams, kojim Infobip zaposlenicima omogućuje da i sami postanu dio pozitivnih promjena u svojoj zajednici.

“S obzirom na to da smo IT tvrtka, naši su proizvodi softverski i nemaju direktnog negativnog utjecaja na okoliš. Ipak, svjesni smo da je za naš svakodnevni posao i za naše data centre potrebna električna energija. Pobrinuli smo se da su naši uredi izgrađeni prema najvišim standardima održivosti, a na kampusu u Vodnjanu smo postavili i solarne panele preko kojih se već opskrbljujemo električnom energijom. Redovito mjerimo i pratimo naš ugljični otisak te razvijamo strategiju za smanjenje potrošnje električne energije iz neobnovljivih izvora”, dodao je Kutić.

Komentirajte prvi

New Report

Close