FOTO: Atraktivan katamaran dolazi u flotu Jadrolinije

Autor: Poslovni.hr , 23. ožujak 2016. u 09:31
Foto: Jadrolinija

Strateški razvoj Jadrolinije uvjetovan je modernizacijom flote sa ciljem održavanja tehničke pripremljenosti flote za koncesionirane linije, ali i obnovom flote za nekoncesionirani dio poslovanja.

Temeljem potpisanog ugovora o kupoprodaji s norveškim brodarom Fjord1 AS, od mjeseca travnja novi član Jadrolinijine flote postat će katamaran izgrađen u najmodernijoj karbon-sendvič konstrukciji, 2011. godine u Norveškoj. Kapacitet katamarana je 295 osoba i visokog je standarda uređenja. Dužina katamarana je 38,50 i širina 10,20 metara, s maksimalnom brzinom od 33 čvora. Vrijednost katamarana je preko 35 milijuna kuna, a uplov u hrvatske vode predviđen je za mjesec svibanj tako da će već ove sezone prevoziti putnike Jadrolinije na neke od njihovih omiljenih destinacija.

Strateški razvoj Jadrolinije uvjetovan je modernizacijom flote sa ciljem održavanja tehničke pripremljenosti flote za koncesionirane linije, ali i obnovom flote za nekoncesionirani dio poslovanja. Uzevši u obzir koncesijske natječaje, pozitivne trendove u hrvatskom turizmu, te imajući u vidu dobru poslovnu priliku s tržišta rabljenih brodova, Jadrolinija je odlučila iskoristiti priliku za obnovu katamaranske flote.

„Kupnja ovog katamarana pridonijet će stvaranju snažnije Jadrolinije. To znači konkurentnost Jadrolinije u koncesijskim natječajima pred nama, efikasnije povezivanje na postojećim katamaranskim linijama, a našim putnicima udobnije putovanje i viša razina usluge. U situaciji kada cijene rabljenih putničkih brodova zadnjih 12 mjeseci rastu,  trebalo je promptno reagirati na ovakvu priliku, koja podrazumijeva dobru cijenu za katamaran star pet godina i vrlo atraktivnog uređenja“, zaključuje Alan Klanac, predsjednik Uprave Jadrolinije.

Komentari (3)
Pogledajte sve

NJihove omiljene destinacije , znači Hvar, Brač….sad sve to zamislite s hrpom kufera , dječurlije
i ostalih rekvizita…

BROD -POLIKLINIKA je fenomenalna ideja …..! Svaka čast autoru, i Brodosplitu,, ako je realizira…
Kakav izvanredan pothvat …i prodajni proizvod !

lijep

New Report

Close