FocusEconomics nagradio analitičare Zagrebačke banke za makroekonomska predviđanja

Autor: Poslovni.hr , 09. lipanj 2023. u 15:48
Hrvoje Dolenec, direktor Makroekonomskih i tržišnih analiza Zagrebačke banke

Sektor makroekonomskih i tržišnih analiza Zagrebačke banke na čelu s glavnim ekonomistom Hrvojem Dolencom dobitnik je čak sedam nagrada za područje Hrvatske i BiH.

Sektor makroekonomskih i tržišnih analiza Zagrebačke banke na čelu s glavnim ekonomistom Hrvojem Dolencom, i ove godine je dobitnik nagrada za najtočnija makroekonomska predviđanja u prethodnoj godini, u čak sedam kategorija, koju dodjeljuje prestižni FocusEconomics.

FocusEconomics vodeći je pružatelj ekonomskih analiza i predviđanja za 198 zemalja u Europi, Africi, Aziji, Bliskom Istoku i Americi, kao i za više od 30 različitih roba (sirovina, energenata i hrane). FocusEconomics svaki mjesec anketira više od 1.500 ekonomskih stručnjaka iz nacionalnih i međunarodnih banaka, vrhunskih financijskih institucija i tvrtki za ekonomska istraživanja na temu projekcija za glavne ekonomske pokazatelje.

Hrvoje Dolenec iz Zagrebačke banke dobio je nagradu za najpreciznija predviđanja u području inflacije za Hrvatsku. Njegova predviđanja su i u TOP 3 predviđanja makroekonomskih pokazatelja u kategorijama fiskalna kretanja i bilanca plaćanja za Hrvatsku (#1 Inflation, #2 Fiscal Balance, #2 Current Account Balance).

Osim što su njihove makro prognoze proglašene među najboljima u Hrvatskoj, tim ekonomista na čelu s Hrvojem Dolencom nagrađen je i za predviđanja za područje Bosne i Hercegovine, i to u četiri kategorije; kao najbolji prognozer za ukupne prognoze, inflaciju i BDP te kao jedan od TOP 3 za bilancu plaćanja (#1 Overall, #1 GDP, #1 Inflation, #2 Current Account).

”Ponosan sam što je FocusEconomics ponovno prepoznao naš rad, posebice u prošloj godini, koja je bila vrlo izazovna za makroekonomska predviđanja. Ova nagrada predstavlja priznanje stručnosti cijelog tima, koji je klijentima u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini osigurao pravodobne i stručne analize u 2022. godini kako bi im one pomogle u njihovom poslovanju’’, izjavio je Hrvoje Dolenec.

Komentirajte prvi

New Report

Close