‘Finci su u šoku zbog mene? Mi smo u šoku jer ih boli ona stvar za nas. Dobrodošao u klub’

Autor: Poslovni.hr , 13. svibanj 2022. u 14:20
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Na pitanje novinara kako će Slovenija navodno blokirati Hrvatskoj ulazak u Schengen, Milanović je rekao kako će Slovenci zeznuti sebe. Rekao je i kako Hrvatska bez Schengena može.

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik OSRH Zoran Milanović sudjelovao je u petak u Petrinji na obilježavanju osnutka 2. gardijske brigade “Gromovi“.

Komentirao je izjave predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića koji je rekao u petak kako “blokirati Finsku i Švedsku znači ići na ruku Rusiji, nije riječ o mudrom prijedlogu”.

– Drago mi je da je Jandroković mirno i mudro komentirao, drago mi je za suzdržan ton, ali me neće uspavati i ušutkati. O čemu se radi? Nije pitanje mudrosti već nacionalnih interesa. Ja predstavljam Hrvatsku i Hrvate. Neodgovorno je da netko tko vodi hrvatsku državu da ne koristi sve instrumente koje mu stoje na raspolaganju. Izmjena izbornog lopovluka u BiH je bankarska garancija. Rusija me se ne tiče, ja pomažem sebi. Mi se ponašamo kao da nismo država.  To je moralno dno koje smo dotaknuli. Nisam mudar, prijek sam, nagao, neobuzdan, ali borim se za svoje, a ti mudruj i idi u Finsku na izbore  – kaže Milanović.

Komentirao je i izjave Finaca koji su, tvrde, u šoku zbog Milanovićevih izjava.

– Dobrodošao u klub. Mi smo u šoku već godinama zbog ove vaše ignorancije, u šoku smo što vas već godinama boli neka stvar za nas. Finci nas opstruiraju. Ja sam i u šoku zbog ponašanja Hrvatske vlade, dobro došli u šokirane nacije – rekao je Milanović.

Komentirajte prvi

New Report

Close