Fina za državu radi Izvještajni sustav za podršku kolektivnom pregovaranju

Autor: Suzana Varošanec , 24. ožujak 2021. u 15:19
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Nositelj projekta je Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike – Uprava za rad i zaštitu na radu, dok će Fina kao projektni partner uspostaviti rad sustava za provođenje analiza, simulacija te analitičku podršku namijenjenu dijelovima procesa kolektivnog pregovaranja, koji utječu na rashode za zaposlene u državnim tijelima i javnim službama koji se osiguravaju iz državnog proračuna

Fina je projektni partner u projektu “Unaprjeđenje sustava kolektivnog pregovaranja i praćenja učinaka sklopljenih kolektivnih ugovora”, ukupne vrijednosti kao i iznosa bespovratnih sredstava od 12,021 milijuna kuna, objavila je ova institucija. Njezina organizacijska jedinica Centar za COP, Sektor servisa za državu, nadležna je za internu organizaciju i provedbu projekta. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za navedeni projekt, navode, sklopljen je 16. ožujka, a nositelj projekta je Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike – Uprava za rad i zaštitu na radu.

“Cilj projekta je doprinijeti jačanju učinkovitosti javne uprave kroz unaprjeđenje sustava kolektivnog pregovaranja i praćenja učinaka sklopljenih kolektivnih ugovora (KU) koji obvezuju Vladu RH”, navode iz Fine.

Kroz projekt se na temelju sustava COP i HRM uspostavlja Izvještajni sustav za podršku procesima kolektivnog pregovaranja i praćenja učinaka primjene KU kao središnji poslovno-informacijski sustav za provođenje analiza, simulacija te analitičku podršku namijenjenu dijelovima procesa kolektivnog pregovaranja, koji utječu na rashode za zaposlene i praćenju financijskih i pravnih učinaka sklopljenih KU u državnim tijelima i javnim službama.

Uspostavom rada sustava,  pojašnjavaju, unaprijedit će se praćenje rashoda za zaposlene u državnim tijelima i javnim službama koji se osiguravaju iz državnog proračuna RH, kao i izračuni financijskih učinaka koji prethode donošenju novih ili izmjenama postojećih pravnih akata koji izravno utječu na rashode za zaposlene. Provedba projekta započela je u srpnju 2020. godine te traje do prosinca 2022., a financira se u okviru Prioritetne osi 4 – „Dobro upravljanje“, Specifičnog cilja 11.i.1 „Povećanje djelotvornosti i kapaciteta u javnoj upravi kroz poboljšanje pružanja usluga i upravljanja ljudskim potencijalima“ Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”.

Komentirajte prvi

New Report

Close