Ferdelji podnio kandidaturu, Božić odustao, ostali šute

Autor: Marija Brnić , 17. veljača 2014. u 09:47
Vladimir Ferdelji, predsjednik HUM Croma/ Boris Šćitar/VLM/PIXSELL

Rok za predaju ponuda na javni natječaj za funkciju predsjednika Hrvatske gospodarske komore istekao u petak, no zasad je poznat tek jedan kandidat.

U petak u ponoć istekao je rok za predaju ponuda na javni natječaj za funkciju predsjednika Hrvatske gospodarske komore, no kako se one zaprimaju i putem pošte, još sigurno niti u ponedjeljak neće biti službenih informacija koliko je kandidatura zaprimljeno na nasljednika Nadana Vidoševića.

Od više kandidata s čijim se imenima "licitiralo" kao sigurnim kandidatima jedino je Vladimir Ferdelji, predsjednik HUM Croma, potvrdio da je predao svoju kandidaturu. "Odlučio sam se natjecati jer je važno Komoru revitalizirati, što u situaciji u kojoj je njezin imidž narušen, neće biti lak posao. Nadam se i da će biti puno kandidatura, jer što veća konkurencija, to bolje za HGK", kaže Ferdelji, koji je svoje viđenje restrukturiranja Komore iznio u programu, koji su kandidati za poziciju predsjednika obvezni priložiti. Svi ostali spominjani kako potencijalni kandidati idalje odbijaju izjasniti se jesu li ušli u natjecanje za šefa HGK.

Damir Kuštrak iz Agrokora, u medijima spominjan kao najizgledniji novi predsjednik, kratko, no znakovito, je poručio: "Nemam nikakvih komentara dok se u ponedjeljak ne zaprime ponude. Sličan odgovor dao nam je i predsjednik uprave Janafa Dragan Kovačević, dok se Ivica Mudrinić iz DT-a nije javljao. Za očekivati je da će za čelnu poziciju Komore biti interesa, a jedini iz grupe onih čijim se imenom kalkuliralo kao mogućim kandidatom, a koji nam je potvrdio da kandidaturu nije predao, savjetnik je u šećerani Viro Miroslav Božić.

Komentari (9)
Pogledajte sve

Dalekovidnica javlja da 17 kandidata pretendira na praznu stolicu predsjednika HGK, a podjednake šanse daju se g. Ferdeljiu i g Kuštraku. Kako je g.Ferdelji o sebi javno rekao gotovo sve, sada bi mogli saznati i gdje je i dali je g.Kuštrak završio srednju školu, kako je kao građevinski inženjer napisao ekonomski program HNS-a, zašto je kao doministar financija buđetski novac oročavao kod poslovne banke, kako je sudu bezuspješno tužio svog poslodavca i nakon toga postao predsjednik hrvatske udruge poslodavaca…….

Budući da HGK nije ukinuta (što je trebao biti jedini pravi potez) ili barem članstvo u njoj postati neobavezno, novi predsjednik će biti Damir Kuštrak iz istog razloga zbog kojeg je Goran Radma postao glavni direktor HTV-a.

to valjda pokazuje da ferdelji jedini ide transparentno, a ostali kanditati su navikli dobivati pozicije u zakulisnim igrama pa bježe što dalje od javnosti, pola tih tajnih kandidata ne bi mogli voditi ni trafiku kad bi javnost pretresla njihove radne životopise

moram primjetiti da su značajno pojačali svoje aktivnosti od kada im je bivši šef zadnji doznao, šalju dnevno po nekoliko dopisa i daju informacije, ali to ne znači da je takav sustav i dalje nekome potreban, ako Ferdelji ima viziju da taj ogromni parazit postane bar malo korisniji i učinkovitiji, u što kraćem vremenu, imat će podršku gospodarstva, ukoliko ne, raspust i neka se snalazi svatko za sebe

New Report

Close