Evo tko će i gdje dobiti 500 kuna jednokratne pomoći

Autor: Poslovni.hr , 06. travanj 2021. u 11:44
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Samo odabrani ulaze u posebnu prostoriju…

Lokalni izbori su pred vratima, Uskrs je prošao, a u općini Seget očito će i u idućih mjesec dana sve biti u znaku najvećeg kršćanskog blagdana, točnije podjele uskrsnica.

“Svih prijašnjih godina pred Uskrs se obilazilo kuće i nosilo bakalare, kekse… Neki su dobivali po 200 kuna, ali ne više od toga. Ove se godine priča mijenja pa se skoro svima isplaćuje po 500 kuna, a zna se i zašto. Dolaze izbori, a Vinko Zulim očito želi posao pred izbore odraditi najbolje moguće.

Dok sam čekala u redu za tih 500 kuna čovjek koji je stajao pored mene pokazuje mi papire sa svojom povijesti bolesti. Pitam ga zašto to nosi na predizanje uskrsnice, a on mi odgovara kako će na račun toga dobiti više novca. Samo odabrani ulaze u posebnu prostoriju u kojoj stoluje ‘šerif’, i njima se, kako se priča, isplaćuju veće svote novca.

Da stvar bude zanimljivija, među tim pustim svitom što čeka isplatu novca stoji i neki muški mrgud, krupni muškarac. A taj, sigurna sam, tu stoji kako ne bi došlo do nereda. Tolika netransparentnost koja vlada u našoj općini još nije viđena i svi građani kojima je stalo do našeg mjesta, naše općine, tome trebaju kazati zbogom. I načelnika Vinka Zulima poslati u povijest”, kaže sugovornica za Slobodnu Dalmaciju.

Isplate su “na ruke” ispisane na listićima paragon-bloka, točnije isplatnicom na kojoj nema broja, naziva isplatitelja, ni naziva primatelja, ali ni pečata općine.

Komentirajte prvi

New Report

Close