Nevjerojatno kakve je sve prepreke Britanac morao savladati da bi stigao kod nas na ljetovanje

Autor: Marija Crnjak , 14. kolovoz 2020. u 09:59
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Hrvatska bi nakon sezone trebala poslati zahvalu na vjernosti svim gostima koji su je posjetili 2020. godine.

Martina Nimac Kalcina, predsjednica  zajednice obiteljskog smještaja Hrvatske gospodarske komore, i sama iznajmljivačica smještaja u Splitu, danas je na društvenim mrežama objavila iskustvo svog britanskog gosta koji se opako namučio da stigne na odmor u Hrvatsku. Priča vjerno opisuje sve izazove koje je pred industriju putovanja i putnike, pogotovo aviogoste, stavila pandemija koronavirusa, najteža kriza u povijesti turizma.

Ovako je izgledao plan putovanja mog trenutačnog gosta iz Engleske (za nas koji smo većinom aviodestinacije):

1. Rezervirao i uplatio je avionsku kartu za Firencu
2. Rezervirao je i uplatio hotel u Firenzi
3. Rezervirao i uplatio hotel u Bariju
4. Kupio online kartu za trajekt Bari-
Dubrovnik
5. Rezervirao smještaj u Cavtatu
6. Rezervirao smještaj u Splitu (kod mene na 5 noći)
7. Kupio avionsku kartu Split -Engleska

Slijed događanja:

1. Otkazan let za Firenzu. Kupio novu kartu za drugi let. Otkazan drugi let, kupio kartu za treći let. Zovu ga iz aviokompanije da će se taj drugi let (koji je bio otkazan) ipak održati radi potražnje. Unatoč objašnjenju da je kupio kartu za treći let, ne vraćaju mu novce od drugog leta jer će se taj let ipak održati. Istina, da je bio otkazan ali se vratio u raspored i oni ne preuzimaju odgovornost što je u međuvremenu on kupio kartu za treći let.

2. On sam zove hotel u Firenzi da provjeri rezervaciju (s obzirom na nesigurnost u svemu) i kažu mu da ga na žalost ne mogu primiti jer da su odlučili ne otvoriti hotel, da se ispričavaju te da će mu vratiti novac. Ne samo da ga nisu obavijestili o tome nego mu još nisu vratili novac.

3. Zove sam hotel u Bariju. Ista situacija s malo većom dozom odgovornosti. Ispričavaju se da neće otvarati
hotel i što ga nisu obavijestili ali mu oni pronalaze zamjenski smještaj u hotelu 3 km od njih i vraćaju puni iznos.

4. Kupuje online kartu za trajekt do Dubrovnika. Čeka red u luci sat vremena i kada dođe do trajekta kažu mu da ne može ući s tom kupnjom nego mora otići preuzeti kartu 3 km od luke te se vratiti. To nigdje nije na internetu pisalo. Izgubio dva sata.

5. U Cavtatu divan smještaj i domaćin.
Domaćin mu nudi da ostane duže i koliko hoće jer nema nikoga, a inače su mu sve jedinice bile pune 6 mjeseci.

6. Dok je u Cavtatu dobiva informaciju da mu je otkazan let Split- Engleska i da je idući za dva dana ako hoće prebaciti. U strahu zove mene je li može produžiti boravak.

7. Dolazi u Split i kod mene ostaje dva dana duže. Dok je planirao biti u Splitu planirao je na jedan dan otići u Bol. Ovog ljeta ne voze uopće dva privatna katamarana koja su prošlih ljeta vozila svaki dan do Bola i nazad, odustaje.
Barem uživa ovih dana kod mene….

Martina Nimac zaključuje post pozivom svima: Hrvatska bi nakon sezone trebala poslati zahvalu na vjernosti svim gostima koji su je posjetili 2020. godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close