Evo kada morate zamijeniti svoje vozačke dozvole

Autor: Poslovni.hr , 18. lipanj 2018. u 08:34
Foto: Željko Lukunić / Pixsell

Papirnata vozačka dozvola nerijetko je podložna gužvanju i oštećivanju, a i prilično je nepraktična za nošenje u novčaniku.

Od svih dokumenata koje posjedujemo kao građani Republike Hrvatske, vozačka je dozvola prije nekoliko godina prošla najveću promjenu. Točnije, od 1. srpnja 2013. godine više ne moramo imati onu staru papirnatu vozačku dozvolu koja je nerijetko bila podložna gužvanju i oštećivanju, a i prilično je nepraktična za nošenje u novčaniku, piše Večernji list.

Tog je dana, naime, Ministarstvo unutarnjih poslova počelo izdavati novu vozačku dozvolu u obliku i dimenzijama plastične kreditne kartice s boljim sigurnosnim obilježjima, odnosno vrlo sličnu tada već odavno aktualnoj osobnoj iskaznici.

Ako još uvijek imate važeću staru, papirnatu vozačku dozvolu, ne brinite se, jer ju ne morate mijenjati, barem ne još neko vrijeme. Naime, stare vozačke dozvole, izdane do 1. srpnja 2013. godine, vrijede do isteka roka na koji su izdane, a najdulje do 19. siječnja 2033. godine, kada će ih biti potrebno zamijeniti novima.

Kako bi nam omogućili da se nastavimo baviti kvalitetnim poslovnim novinarstvom i ostanemo mjesto na kojem se piše i čita o uspjesima ali i problemima svih dionika hrvatske gospodarske scene pozivamo vas da se pretplatite na naša izdanja  Sve što treba je pratiti ovaj link ili javiti se na mail: pretplata@poslovni.hr ili nazvati telefon: 01/6431700

Komentirajte prvi

New Report

Close