EIB u projektima od 342,5 mil. €

Autor: Poslovni dnevnik , 09. rujan 2019. u 21:59
Predsjednik EIB-a Werner Hoyer i premijer Plenković/Patrik Macek/PIXSELL

Sastao se Odbor direktora, predsjednik s Plenkovićem.

Prvi put u povijesti Odbor direktora Europske investicijske banke sastaje se u glavnom hrvatskom gradu, a ta je prilika iskorištena i za susret predsjednika ove institucije Wernera Hoyera s premijerom Andrejem Plenkoviće.

EIB je, prezentirano je u Banskim dvorima, ove godine uložio više od 212 milijuna eura u hrvatska mala i srednja poduzeća, a u devet je mjeseci na našem tržištu podržao projekte uvupno vrijedne više od 342 milijuna kuna. 

"EIB će nastaviti Hrvatskoj pružati konkretnu i projektnu podršku te će u suradnji sladom i poslovnom zajednicom raditi na snaženju održivog rasta i zapošljavanja", rekao je Hoyer.

Premijer Plenković kaže da potpora ove banke pozitivno utječe  na domaće gospodarstvo jer potiče rast malih i srednjih poduzeća, rast izvoza, razvoj novih proizvoda i tehnologija kao i poboljšanje infrastrukture.

Dodao je kako je suradnja EIB-a i Hrvatske banke za obnovu i razvitak pridonijela rastućim ekonomskim potrebama kroz ukupno 3 milijarde eura zajma EIB-a HBOR-u od 2001. te da je EIB u Hrvatskoj ukupno za financiranje projekata odobrio više od šest milijardi eura. 

Komentirajte prvi

New Report

Close